Un Pla Renove per reactivar la venda de cotxes

El Consell de Ministres aprova una dotació pressupostària de 250 milions d’euros i les ajudes es concediran de manera directa

Un Pla Renove per reactivar la venda de cotxes Un Pla Renove per reactivar la venda de cotxes

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres en una sessió extraordinària un Pla Renove per incentivar l’adquisició de cotxes de models més eficients amb una dotació pressupostària de 250 milions d’euros. La mesura, inclosa en el Pla d’Impuls a tota la cadena de valor del sector de l’automoció, destinarà ajudes per comprar models més eficients –tot i que també inclourà els de gasolina i dièsel- i promourà la substitució dels vehicles més antics i contaminants. Les ajudes del pla es concediran de manera directa i aniran des del 300 als 4.000 euros, segons el tipus de vehicle i beneficiari.

A més, es podrà comptar amb 500 euros addicionals per desballestar un vehicle de més de 20 anys, els beneficiaris amb mobilitat reduïda o aquelles llars amb ingressos mensuals inferiors als 1.500 euros. Podran optar a les subvencions les adquisicions realitzades a partir del 16 de juny.

L’adquisició de turismes amb etiqueta energètica Zero per part de particulars i autònoms rebrà una subvenció de 4.000 euros i per a la compra d’un model Eco se’n rebran entre 600 i 1.000 euros. En el cas d’adquirir un cotxe amb l’etiqueta ‘C’, l’ajut serà d’entre 400 i 800 euros.

En el cas de les pimes, les subvencions seran de 3.200 euros per als vehicles Zero, d’entre 500 i 800 per als ‘Eco’ i d’entre 350 i 650 per als ‘C’. Les grans empreses, en canvi, rebran 2.800 euros per als vehicles Zero, entre 450 i 700 per als segons i d’entre 300 i 500 en els d’etiqueta ‘C’. Per poder demanar els ajuts, el cost dels vehicles que es vulguin comprar no podrà ser superior als 35.000 euros.

El pla d’impuls en el qual s’inclou la mesura contempla una mobilització de fins a 3.750 milions d’euros per reactivar el sector de l’automoció. L’objectiu del Pla Renove és fomentar la substitució dels vehicles més antics i contaminants per altres amb sistemes més nets i segurs en criteris mediambientals.

Més informació
Nissan esquiva el Parlament, mentre es constitueix la taula de l'automoció
"La nova mobilitat de Barcelona matarà el comerç i l'automoció"
Avui et destaquem
El més llegit