Un pla de xoc contra els efectes econòmics del coronavirus

El Govern espanyol prepara un pla de xoc per fer front a l'epidèmia, mentre que Consum assegura que "no poder viatjar a Itàlia ja és una causa de força major"

Lorenzo Amor i Pedro Sánchez | ACN Lorenzo Amor i Pedro Sánchez | ACN

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat un "pla de xoc" per fer front als efectes econòmics del coronavirus. Durant la clausura del Congrés a l'Associació Espanyola de Treballadors Autònoms (ATA), Sánchez ha dit que fa dues setmanes que l'executiu hi està treballant –tot i que no n'ha donat detalls- però ha volgut llençar un missatge de "calma" i "serenitat". "Tenim un sistema sanitari robust".

Més info: El preu del coronavirus

Per la seva banda, el president de l'ATA, Lorenzo Amor, ha demanat, precisament, durant el seu discurs, un "pla de contingència" per fer front a l'epidèmia que "ja està afectant alguns sectors". Precisament, aquest dijous està prevista una reunió entre el Govern i els agents socials.

Per la seva banda, l'Agència Catalana del Consum ha assegurat que encara no acumula cap denúncia o reclamació per la crisi del coronavirus però pronostica que en sorgiran arran del nou decret a Itàlia, que obliga el confinament de 16 milions de persones del nord del país.

"No poder viatjar a Itàlia ara ja és una causa de força major", ha assegurat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, que ha recordat que fins a dia d'avui no hi havia cap tipus de restricció generalitzada de moviments a causa del covid-19 per part de l'OMS. "Per això, era difícil al·legar una causa de força major i intentar recuperar els diners o tenir una indemnització en cas de no poder volar. El cas d'Itàlia canvia el paradigma", ha vaticinat Ferrer.

Més informació
L'Ibex 35 es desploma més d'un 7% pel coronavirus i la guerra del petroli
El coronavirus colpeja l'Ibex 35
Avui et destaquem
El més llegit