CA | ES

La pluja torrencial bonifica els empresaris valencians

L'Institut Valencià de Finances ofereix finançament sense interés pels afectats del temporal DANA al País Valencià

Imatge aèria de Molina de Segura aquest setembre de pluges, localitat pròxima al sud-est valencià | Reuters-ACN Imatge aèria de Molina de Segura aquest setembre de pluges, localitat pròxima al sud-est valencià | Reuters-ACN

Nova línia de finançament bonificat i dissenyat específicament per a persones afectades pel temporal de pluges, fenòmens costaners i vents ocorregut en el País Valencià entre l'11 i el 14 de setembre de 2019, conegut com a DANA. És la novetat que presenta l'Institut Valencià de Finances (IVF) i que actualitza el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Aquesta línia, que va dirigida a autònoms i petites i mitjanes empreses directament afectades per la DANA, permet als beneficiaris d'aquests crèdits finançar-se a interés zero per a poder recuperar en el menor temps possible la seua activitat empresarial.

El nou producte arriba gràcies a una línia de subvenció de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic per valor de sis milions d'euros. A més, també contempla el refinançament de les quotes corresponents a contractes d'arrendament i préstecs a llarg termini contrets amb anterioritat a la publicació de la convocatòria d'aquest nou producte financer.

El nou producte arriba per una línia de subvenció de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic per valor de sis milions d'euros

Tanmateix, l'ajuda també és vàlida per qui tinga la seu al País Valencià, tot i no ser valencià. I és que, a més de comptar amb una línia específica, aquells autònoms, microempreses, pimes i grans empreses que compten amb seu social, establiment o sucursal de producció o de desenvolupament d'activitat en algun dels municipis afectats per aquest temporal, poden acollir-se a qualsevol de les noves línies de finançament bonificat que ofereix l'IVF.

Impuls limitat per la DANA 

Una altra de les novetats de la nova cartera de productes financers que ofereix l'IVF és la creació d'una línia específica per a autònoms o microempreses valencianes que requereixen un impuls financer per a desenvolupar la seua activitat, línia que també contempla si l'empresa demandant ha estat afectada pe temporal de pluges. El tipus d'interés aplicat a aquestes operacions és d'Euríbor més un diferencial de l'1%, que es converteix en el 0,75% en el cas de sol·licitants situats en algun dels municipis afectats per la DANA.

D'altra banda, la nova Línia IVF bonificada Inversió Pime permetrà que petites i mitjanes empreses valencianes accedisquen a préstecs de fins a cinc milions d'euros. En aquest cas el tram no reembossable oscil·larà entre el 3% per a operacions a tres anys fins al 7% per a operacions a 10 anys i ací s'aplica igualment una bonificació addicional per a pimes afectades per la DANA, bonificació que podrà aplicar-se bé sobre el tipus d'interés o bé sobre el tram no reembossable, depenent de la qualificació creditícia de l'empresa.

Finalment, les grans empreses podran accedir a través de l'IVF a préstecs de fins a cinc milions d'euros a un tipus d'interés que oscil·larà entre Euríbor més un marge del 0% i Euríbor més un marge d'1%. Per a empreses afectades per la Dana s'aplicarà igualment un descompte addicional.

Més informació
La pluja et pot fer perdre diners
Avui et destaquem
El més llegit