Els polígons valencians es modernitzen

Les Corts aproven una nova llei per la millora de la infraestructura industrial de la comunitat autònoma

Imatge de l'aprovació de la Llei de Gestió, Promoció i Modernització d’Àrees Industrials | Cedida Imatge de l'aprovació de la Llei de Gestió, Promoció i Modernització d’Àrees Industrials | Cedida

Les Corts valencianes han aprovat la Llei de Gestió, Promoció i Modernització d’Àrees Industrials, que té com a objectiu la millora de la infraestructura industrial del País Valencià. El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta llei “perquè els polígons són infraestructures econòmiques d’interès general per l’ocupació i la riquesa que generen”.

El conseller ha afegit que, “per primera vegada, una llei aborda la manca d’una adequada gestió i la inexistència d’una regulació específica de les àrees industrials, que són els dos problemes que impedeixen a les àrees industrials assolir la qualitat necessària i que, per tant, repercuteixen negativament en la competitivitat del teixit empresarial”.

En un comunicat, Climent ha recordat que la llei respon a una demanda històrica del sector i per això el funcionament de la nova Llei d’Àrees Industrials es basarà en la cooperació dintre les empreses i les administracions, especialment els ajuntaments. Així mateix, el conseller ha explicat que la llei té tres grans apartats: la creació de les entitats de gestió, la classificació de les àrees per categories i el concepte de municipi industrial estratègic.

Més informació
30 milions d'euros pels polígons industrials
El tram Castelló-València, el més congestionat pel tràfic pesat de l'Estat
Les diputacions crearan un cens de polígons industrials
Avui et destaquem
El més llegit