Les diputacions crearan un cens de polígons industrials

Estarà llest en sis mesos i té l'objectiu de facilitar l'atracció d'inversions

Imatge de la signatura de l''acord pel cens de polígons de Catalunya Imatge de la signatura de l''acord pel cens de polígons de Catalunya

El conseller d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Jorgi Baiget, i les quatre diputacions catalanes han signat un acord per elaborar un cens de polígons industrials que tenen previst que estigui llest en un màxim de sis mesos i amb el qual volen facilitar l'atracció d'inversions.

Les institucions que han signat aquest conveni de col·laboració confien que aquest cens serveixi de base per definir actuacions que millorin la competitivitat dels polígons industrials i les empreses instal·lades, segons han explicat en roda de premsa.

La Conselleria ha desenvolupat una plataforma informàtica que permetrà l'intercanvi de diversa informació sobre els polígons: localització, superfície, dimensions de parcel·les, usos permesos, nombre d'empreses, sectors d'activitat econòmica i els relatius als serveis i subministraments (aigua, llum i accessibilitat), entre d'altres.

Les diputacions, per la seva banda, facilitaran als ajuntaments aquesta aplicació, així com les instruccions per emplenar les dades sobre cadascun dels polígons i també enviaran als municipis el cens inicial dels polígons perquè cadascun introdueixi modificacions, si s'han produït canvis.

Baiget ha destacat que aquest cens valorarà la riquesa de l'oferta que té Catalunya quant a polígons industrials i permetrà conèixer la realitat dels mateixos, la qual cosa facilitarà la posterior presa de decisions sobre com actuar-hi.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el de la de Girona, Pere Vila; el de la de Tarragona, Josep Poblet, i la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, han coincidit a destacar la "bona notícia" que suposa aquesta iniciativa per fer una radiografia dels polígons industrials catalans.

Més informació
30 milions d'euros per modernitzar els polígons
Catalunya vol ser 'smart country'
Decathlon inaugura un nou centre logístic a Sant Esteve Sesrovires
Avui et destaquem
El més llegit