El Port de Barcelona rebrà els dos primers creuers amb gas natural liquat

Són l''Aida Nova' i el 'Costa Smeralda', que atracaran aquest mes d'abril i a l'octubre, respectivament

Dos creuers al port de Barcelona Dos creuers al port de Barcelona

El Port de Barcelona rebrà aquest any els dos primers creuers propulsats amb Gas Natural Liquat (GNL), segons ha anunciat la seva presidenta des de la fira Seatrade Cruise Global de Miami, que se celebra fins aquest dijous. El primer vaixell serà l''Aida Nova' i arribarà al llarg d'aquest mes d'abril a la capital catalana, on farà la seva primera escala, mentre que l'altre serà el 'Costa Smeralda' el proper mes d'octubre.

Segons Conesa, la reducció de les emissions contaminants dels bucs "és un dels eixos que estem treballant per atraure l'arribada a Barcelona de les naus més modernes i, per tant, més avançades a nivell mediambiental". En aquest sentit, la presidenta ha assenyalat que el 58% dels creuers que atraquen al port tenen menys de deu anys.

Més info: Clisa vol invertir 150 milions d'euros al Port de Barcelona fins el 2021

De fet, en la fira Seatrade Cruise Global d'aquest any, el GNL s'ha convertit un de les principals apostes com a combustible alternatiu, ja que redueix un 80% les emissions d'òxids de nitrogen, un 40% les emissions de diòxid de carboni i elimina per complet els òxids de sofre i partícules en suspensió. A part dels 3 vaixells de creuer que ja funcionen amb GNL, hi ha al món un total de 20 naus més en construcció o encarregats a drassanes, que entraran en servei entre 2020 i 2026.

L’any 2018 el Port de Barcelona va rebre 830 escales amb 3 milions de creueristes, xifra que suposa un nou rècord històric per a la instal·lació. Pel que fa aquest any, les xifres provisionals del primer trimestre indiquen que el Port de Barcelona mantindrà les xifres de l'any passat, amb la visita d'uns 300.000 creueristes. De cara a tot el 2019, el estima rebre un total de 838 escales i superar la xifra dels 3 milions de passatgers.

Més informació
El Port de Barcelona és el primer de l'Estat en passatgers de creuers i el tercer en mercaderies
Els ports de Catalunya sedueixen els creuers
Avui et destaquem
El més llegit