El Port de Barcelona és el primer de l'Estat en passatgers de creuers i el tercer en mercaderies

El tràfic de mercaderies va créixer un 10,6% el 2018 i el de creuers un 7%, segons les dades de Foment

Vista aèria de les terminals de contenidors del Port de Barcelona | Puertos del Estado Vista aèria de les terminals de contenidors del Port de Barcelona | Puertos del Estado

El Port de Barcelona és el primer de l'Estat en transport de creueristes, segons les dades provisionals publicades aquest dimarts pel ministeri de Foment i Ports de l'Estat.

En concret, Barcelona lidera el rànquing, amb més de tres milions de passatgers, seguida dels ports de Balears, les Palmes i Santa Cruz de Tenerife. Tot i això, les Balears van rebre l'any passat més creuers, en xifra global, que Barcelona, i lideren la llista: 859 respecte a 829. Pel que fa al tràfic de mercaderies, el port de la capital catalana, que va transportar l'any passat 67,8 milions de tones, un 10,6% més que al 2017, és el tercer per darrere de la Badia d'Algesires i València.

Les xifres del ministeri de Foment, igual que les presentades pel Port de Barcelona fa uns dies, indiquen que es van transportar 3,4 milions de TEUs (contenidors de 20 peus) l'any passat.

En aquest sentit, Barcelona és la tercera a l'Estat, en un rànquing que lidera València, amb 5,7 milions de TEUs i Algesires amb 4,7 milions. 

Més informació
L'Aeroport de Barcelona tanca gener amb un 7,1% més de passatgers
Barcelona supera el nivell precrisi d'afiliació a la Seguretat Social
Barcelona reinventa la impressió 3D d'Europa
Avui et destaquem
El més llegit