El Port de Barcelona optimitza la gestió de residus

Els costos econòmics de la gestió dels residus sòlids es podrien reduir en uns 136.000 euros anuals

La prova pilot del el projecte Clever volume per optimitzar la gestió de residus | Cedida La prova pilot del el projecte Clever volume per optimitzar la gestió de residus | Cedida

El Port de Barcelona optimitzarà la gestió de residus. Això és el que li permetrà dur a terme el projecte Clever-volume, una solució de l'startup 3D Modelling Studio, que ho farà mitjançant un sistema de sensors que calcula el seu volum amb una alta precisió de forma remota i en temps real, sense necessitat de disposar de la presència de supervisors.

Segons informen en un comunicat, el Port de Barcelona i 3D Modelling Studio han desenvolupat aquesta prova pilot, guanyadora de l'SmartCatalonia Challenge 2019, aconseguint una quantificació més exacta pel que fa al volum de residus sòlids que lliuren els vaixells i permetrà, segons estimacions fetes pels responsables del projecte, una reducció dels costos econòmics derivats d'aquesta gestió en uns 136.000 euros anuals.

Actualment, s'està treballant en una nova versió de la solució per ser testejada en l'entorn operacional. En la nova fase de desenvolupament, els principals desafiaments del projecte són: homologar els equips i certificar el mesurament volumètric; completar l'automatització del procés de mesurament i la interoperabilitat d'informació amb les bases de dades marítimes, inclosa la classificació de residus; i integrar les mètriques mediambientals en els informes de mesurament de deixalles. La prova pilot ha acumulat una durada superior a 10.200 hores des del seu inici al novembre del 2019.

La presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, ha avançat que “estudiarem la contribució mediambiental de la solució de 3D Modelling Studio, ja que s'ha observat una reducció de la contaminació marina gràcies a l'increment d'eficiència en el mesurament de residus i la reducció dels temps de resposta”.

Més informació
Els propòsits d'any nou del Port de Barcelona
El doble horitzó del Port de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit