El Port de Barcelona sancionarà embarcacions contaminants

"Hi ha marge per reduir l'impacte ambiental dels creuers", ha apuntat Lluís Salvadó

Moll de Barcelona | EuropaPress Moll de Barcelona | EuropaPress

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha anunciat que la infraestructura prepara una nova ordenança per sancionar les embarcacions que contaminen. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Salvadó ha assegurat que l'objectiu és que estigui a punt "abans de l'estiu" i s'aplicaria a tota l'àrea portuària, de manera que no només afectarà els creuers.

En aquesta línia, en matèria de creuers ha reivindicat que "l'objectiu no és reduir l'activitat turística sinó l'impacte que aquesta genera a Barcelona", i ha advocat perquè arribin a la capital catalana embarcacions construïdes després del 2016 perquè, en les seves paraules, contaminen molt poc.

Salvadó: "L'objectiu no és reduir l'activitat turística sinó l'impacte que aquesta genera a Barcelona"

Ha relatat converses amb la Generalitat per "millorar el disseny de la proposta inicial" de l'impost als grans vaixells amb l'objectiu de compatibilitzar les exigències ambientals -que advoca perquè siguin elevades- amb criteris de negoci que impulsin la competitivitat de la infraestructura.

Més info: El Port de Barcelona assoleix "un creixement excepcional" en el trànsit de vehicles

Salvadó ha valorat que el marc legal actual "no permet ni a l'Ajuntament, ni a la Generalitat, ni a cap institució dir: 'hi pot haver tants creuers'". En aquest context, ha apuntat la importància de "saber quin és el marc legal. Si ens pensem que juguem a bàsquet, potser no guanyem cap partit si estem jugant a futbol". També ha recordat que l'acord vigent fins al 2018 entre l'Ajuntament i la infraestructura n'estableix set terminals per a creuers fins al 2028. Davant la situació de sequera, Salvadó ha subratllat que el 80% dels creuers "no agafen aigua del port" i s'abasteixen amb plantes de dessalinització.

Més informació
La singularitat de Barcelona com a port base de creuers
El Port de Barcelona, punt de referència per les Balears
El Port de Barcelona assoleix una xifra rècord de 71 milions de tones
Avui et destaquem
El més llegit