El Port de Barcelona rep més contenidors i viatgers

Els passatgers de ferris experimenten un increment del 5,3%, mentre que els creueristes creixen un 5,4%

La parcel·la de contenidors compta amb 21.364 metres quadrats | iStock La parcel·la de contenidors compta amb 21.364 metres quadrats | iStock

El Port de Barcelona ha canalitzat un total de 2,28 milions de TEU en els vuit primers mesos de l’any, xifra que suposa un creixement del tràfic de contenidors de l’1,3%, segons han informat en un comunicat. El bon comportament dels contenidors plens d’importació, que han crescut un 3,7% i sumen 403.731 TEU, és el principal motor d’aquesta bona evolució. Els contenidors plens d’exportació, tot i que segueixen lleugerament per sota del tràfic registrat en els primers vuit mesos del 2018, han moderat el seu descens. Així, entre els mesos de gener i agost les terminals del Port de Barcelona han mogut 474.812 TEU plens d’exportació, un 4,6% menys que en el mateix període de l’any anterior.

Més info: Conesa: "L'Estat espanyol no s'ha ocupat de desplegar una xarxa de mercaderies"

Aràbia Saudita (+11,4%), Japó (+7,2%), Egipte (+6,2%), Estats Units (+5,5%) i Turquia (+4,8%) són els països que presenten un major dinamisme en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona. I la Xina continua sent el primer soci comercial, amb un tràfic de 229.984 TEU plens i un increment del 4,4%.

El tràfic total del Port, que inclou tots els segments de càrrega, ha experimentat un alça del 0,8%, sumant 46,35 milions de tones. Els líquids a granel han assolit en els primers vuit mesos de l’exercici un creixement del 6,4%, amb un moviment d’11,38 milions de tones. Destaca en aquest apartat el bon comportament d’hidrocarburs com el gasoli (+12,5%) i el gas natural (+2,2%), a més d’altres productes com els biocombustibles (+157,2%) i els olis i greixos (+30,7%). El sòlids a granel, per la seva banda, es mantenen en xifres similars a les del 2018, amb un descens del 2,6%.

Més viatgers i creueristes

Les autopistes del mar que connecten Barcelona amb diverses destinacions d’Itàlia i del nord d’Àfrica han transportat 278.472 unitats de transport intermodal (UTI), equivalents a camions, plataformes o remolcs. Aquesta xifra es tradueix en un lleuger descens (-1,6%) respecte al 2018.

D’altra banda, fins al mes d’agost el Port de Barcelona ha rebut 3,16 milions de passatgers, una xifra que inclou tant els usuaris de ferris com els de creuers, el que suposa un 5,4% més que en el mateix període de l’any passat. Els viatgers de ferris han experimentat un increment del 5,3%, mentre que els creueristes han crescut un 5,4%.

Més informació
Rècord històric de circulacions ferroviàries al Port de Barcelona
Més passatgers i més contenidors al Port de Barcelona
Port de Barcelona: més contenidors i passatgers, però menys exportacions i beneficis
Avui et destaquem
El més llegit