El Port de Barcelona estrena any amb un tràfic a l'alça

El tràfic total de mercaderies al Port de Barcelona ha sumat 10,5 milions de tones entre gener i febrer, amb un increment del 3,4%

El tràfic de contenidors creix un 18% en els dos primers mesos de l'any | Cedida El tràfic de contenidors creix un 18% en els dos primers mesos de l'any | Cedida

El Port de Barcelona està registrant un inici d’any de molta activitat en els seus molls. Durant els mesos de gener i febrer, el tràfic de contenidors ha experimentant un increment del 18% respecte a les dades d’un any abans, segons informa l'enclavament públic en un comunicat. Aquest creixement, que confirma la tendència a l’alça iniciada a finals del 2020, situa el moviment de contenidors en 595.073 TEU en els dos primers mesos de l’any.

Aquest significatiu increment és degut tant al bon comportament dels contenidors d’origen i destí com als trànsits. Així, en el cas dels contenidors d’exportació i importació s’ha registrat una evolució a l’alça del 9,3%, sumant 333.081 TEU. Els contenidors de transbordament, per la seva banda, s’incrementen un 30,8%, fins als 261.993 TEU.

Per països, és molt destacable el dinamisme de les exportacions a la Unió dels Emirats Àrabs i a la Xina, que creixen un 77% i un 58%, respectivament. Índia, amb un increment del 34%, i el Marroc, amb un augment del 23%, són altres dels mercats més actius en aquests intercanvis.

Pel que fa al tràfic total de mercaderies, entre els mesos de gener i febrer han passat pel Port de Barcelona un total de 10,5 milions de tones, superant en un 3,4% les dades dels dos primers mesos de 2020.

També registra una millora el tràfic marítim de curta distància, amb un moviment de prop de 5 milions de tones de mercaderies, el que suposa un increment de l’1,8% respecte als mesos de gener i febrer del 2020.

Més informació
Factura pandèmica i injecció de recuperació per reflotar el Port de Barcelona
El Port de Barcelona optimitza la gestió de residus
Avui et destaquem
El més llegit