El Port de Barcelona manté la tendència i creix en tràfic al setembre

El moviment de mercaderies se situa en 5,6 milions de tones, un 9,3% més que al setembre de l'any passat

Una terminal de càrrega i descàrrega de mercaderies del Port de Barcelona | iStock Una terminal de càrrega i descàrrega de mercaderies del Port de Barcelona | iStock

El Port de Barcelona ha augmentat el seu tràfic de mercaderies un 9,3% al setembre, fins arribar als 5,6 milions de tones. Pel que fa a l'acumulat dels nou primers mesos de l'any, la infraestructura ha registrat un increment d'un 4,3% en comparació als tres primers trimestres del 2018. Hi han passat 51,9 milions de tones de mercaderies. 

Més info: El tràfic del Port de Barcelona creix en mercaderies i passatgers fins al setembre

D'aquesta manera, el port manté la seva tendència a l'alça i la seva posició com a tercer que més mercaderies mou a tot l'Estat espanyol. El superen Algesires, amb 82,8 milions de tones, i València, amb 61,6 milions de tones. En el conjunt dels 46 ports de l'Estat espanyol, el tràfic de setembre ha estat de 46,6 milions de tones, xifra que suposa un 2,1% més que al mateix mes de l'any passat.     

L'acumulat dels nou primers mesos de l'any és de 428,1 milions de tones, un 2,2% més que al 2018. Tots els tipus de mercaderia ha registrat pujades, amb l'excepció dels sòlids, que han caigut un 8,5% a causa del descens del carbó. L'ascens més pronunciat ha estat de la mercaderia en càrrega, és a dir, que només para al port de camí a una altra destinació. L'augment ha estat del 7,6%.  

Més informació
Més passatgers i més contenidors al Port de Barcelona
El Port de Barcelona, 150 anys obrint les portes del Mediterrani al món
Les traves de l'Estat que resten competitivitat al Port de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit