El tràfic del Port de Barcelona creix en mercaderies i passatgers fins al setembre

Les importacions de contenidors augmenten, mentre que les exportacions es recuperen però segueixen per sota de l'any passat

Imatge aèria de contenidors al Port de Barcelona | iStock Imatge aèria de contenidors al Port de Barcelona | iStock

El Port de Barcelona ha augmentat un 1,6% el tràfic total entre gener i setembre. En aquests nou mesos, s'han transportat un total de 52 milions de tones de mercaderies, més que en el mateix període del 2018. Per tipus de càrrega, els líquids a granel, que s'han incrementat un 9%, són els que més han crescut i gairebé han arribat als 12,7 milions de tones. Dins aquesta categoria, els biocombustibles s'han transportat un 146,5% més que en els nou primers mesos de l'any passat. 

També han registrat millores el transport d'olis i greixos (24,1%), de gasoil (21%) i de gas natural (7,2%). El tràfic de contenidors ha pujat fins al setembre, un 0,6% fins arribar als 2,5 milions de TEU. Ha estat gràcies a les importacions, que avancen un 1,3%. Les exportacions, en canvi, tot i que s'han recuperat un 10% al setembre, continuen en negatiu per l'acumulat durant l'any (-3,1%). La Xina, Algèria, els Estats Units, els Emirats Àrabs i Turquia són els principals països de destinació, mentre que la Xina, Turquia, Corea del Sud, l'Índia i els Estats Units són les primeres procedències.     

Més info: La primera autopista ferroviària de l'Estat, al Port de Barcelona

El transport de passatgers ha crescut un 4,7% i ha arribat als 3,7 milions. La capital catalana ha rebut un 5,2% més de creueristes, un total de 2,43 milions, mentre que els viatgers en ferri han estat 1,25 milions, que suposa un augment del 3,8% en comparació a l'any passat.  

Els sòlids a granel han registrat un moviment de més de tres milions de tones. Respecte a l'any passat, s'ha disminuït un 3,2%. Les unitats de transport intermodal (UTI), que es canalitzen a través de les autopistes del mar, s'han mantingut més o menys estables. El descens d'un 1,4% dels camions, plataformes i remolcs contrasta amb un increment del 12,4% de les mercaderies. 

Més informació
Més passatgers i més contenidors al Port de Barcelona
El Port electrificarà els molls per reduir la contaminació
El Port de Barcelona espera tenir molls electrificats en cinc anys
Avui et destaquem
El més llegit