Premi a la seguretat viària en l'entorn escolar

El concurs Joves i Mobilitat del RACC reconeix iniciatives presentades per alumnes de diversos centres educatius catalans

L'entrada pacificada d'una escola a Barcelona | Cedida L'entrada pacificada d'una escola a Barcelona | Cedida

El RACC ha distingit en la catorzena edició del concurs Joves i Mobilitat iniciatives realitzades per alumnes de diversos centres educatius catalans centrades en la protecció de la seguretat en l'entorn escolar. Amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i els Departaments d'Interior i Educació, els premis tenen per objectiu promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre joves de 12 a 18 anys. 

Aquest any, l'entrega dels premis s'ha fet de manera telemàtica i ha distingit els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de l'Escola d'Art de Vic en la categoria d'anunci gràfic. Els estudiants de quart d'ESO del Col·legi Montserrat de Barcelona ha quedat en primera posició pel que fa a la categoria de vídeo per a Instagram i de projecte de millora de la seguretat viària. 

També han estat reconeguts els alumnes de l'Institut Can Jofresa de Terrassa. La major part de les propostes presentades al concurs reflexionen sobre la millora de la seguretat de la mobilitat en l'entorn escolar, específicament en l'entrada i sortida d'alumnes de les escoles i instituts. Reduir el trànsit en hores punta, compartir vehicle i tallar els carrers del voltant són algunes de les propostes que s'han fet.  

Aquesta edició ha tingut més participants que la de l'any passat, amb 1.346 treballs elaborats per 2.152 estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, procedents de 35 centres educatius de tot el territori. Des que va començar aquest concurs, fa 14 anys, un total de 19.700 joves hi han participat amb gairebé 13.000 treballs presentats. 

L'entrega de premis ha estat a càrrec del president del RACC, Josep Mateu; el secretari general del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós; el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel; i el subdirector general d'Ordenació Curricular del Departament d’Educació, Ramon Grau.

Més informació
Una nova manera de no perdre les claus de la mà del Racc
FGC i el Racc junts per un transport més àgil i sostenible
Avui et destaquem
El més llegit