Barcelona, l'emblemàtica ciutat de les startups

La BNEW premia a les startups més innovadores amb la participació de Nadia Claviño, vicepresidenta primera del Govern espanyol

Pere Navarro i Nadia Claviño a l'acte de l'entrega de premis | Europa Press Pere Navarro i Nadia Claviño a l'acte de l'entrega de premis | Europa Press

Barcelona conforma un gran ecosistema per a les startups. Des de ja fa considerables anys, grans congressos han congregat aquestes innovadores empreses a la capital catalana. A més, és un gran centre d’incubació de talent i per això, moltes de les empreses emergents constituïdes a Catalunya acaben sent tot un èxit, encara que de vegades efímer. En aquest context d’innovació i després d’una pandèmia, però ja olorant els aires de la recuperació, la BNEW premia a les startups més innovadores d’aquesta edició. 10 empreses, una per cada un dels sectors que ha participat en la Barcelona New Economy Week, amb la participació de Nadia Claviño, vicepresidenta primera del Govern espanyol i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca.

“El talent emergent juga un paper molt important en aquesta setmana i en la ciutat de Barcelona”, explica Navarro. D’aquesta manera, el delegat especial dona pas a una entrega de premis -breu i concisa- en la que han rebut un premi totes aquelles startups que han marcat un abans i un després dins dels sectors del BNEW.

En matèria d’indústria digital, la guardonada ha estat Utvyakta, una empresa que utilitza la Internet de les Coses especialitzada en compressors d’aire i amb l’objectiu de reduir les emissions de carboni. Pel que fa al sector de l’e-commerce, Decoditive ha estat la guanyadora. Aquesta empresa es dedica al neuromàrqueting i a l’anàlisi exhaustiu del comportament dels clients de les marques. Alen Space, una companyia que fabrica els seus propis nanosatèl·lits ha estat la guardonada en la temàtica de les zones econòmiques. En l’àmbit de logística ha guanyat el premi a millor startup l’empresa Newe, una solució per a proporcionar serveis de lloguer des del propi e-commerce.

Navarro: “La mobilitat s’ha convertit en quelcom essencial a Barcelona”

Segons Navarro, “la mobilitat s’ha convertit en quelcom essencial a Barcelona” i en aquesta categoria s’ha emportat el premi la companyia Advanced Air Mobility, que vol crear mitjans de transport aeris privats. Una altra de les categories més esperades ha estat el Real State, on ha guanyat The predictive company, una empresa que ofereix les millors solucions per aconseguir una energia més eficient. The Blue Box -una de les més conegudes- s’ha endut el premi en el sector sanitari per crear una manera ràpida i senzilla de detectar els càncers de mama.

En les dues últimes categories, sostenibilitat i talent, les guardonades han estat Econcrete i Op Ground, respectivament. La primera és una companyia que crea solucions per a construccions marítimes sostenibles i la segona -Op Ground- és un reclutador virtual que passa totes les primeres entrevistes a través d’un programari.

Calviño i els pressupostos

La vicepresidenta primera, Nadia Calviño tanca l’acte recordant “la importància i valentia que han tingut les empreses per a sorgir durant la pandèmia” i per tant, tot i que les guardonades es mereixen el seu premi, Calviño menciona que “qualsevol empresa que hagi començat durant la covid-19 es mereix un premi”. A més, ella mateixa descriu que “tots veiem el canvi de tendència” i “la forta recuperació a la qual s’enfronta el país”, però també dictamina que “no s’ha de convertir en un rebot sinó en una recuperació sostinguda, justa i sostenible”.

Més info: Els premis 4YFN i la teoria de què l'important és participar

Per finalitzar la seva intervenció -i també l’acte d’entrega de premis- Calviño fa referència als pressupostos generals aprovats aquest dijous al matí, afirmant que “simbolitzen molt bé aquesta recuperació i el suport a l’R+D”. A part, també esmenta que la xifra que s’invertirà en investigació, innovació i recerca serà de 13.300 milions d’euros, el que podria suposar una acceleració de molts projectes disruptius. D’aquesta manera, la BNEW premia el talent i la innovació i acosta la ciutat a projectes i iniciatives d’èxit, perquè tal com diu Calviño: “Barcelona és una ciutat emblemàtica per atraure el talent”.

Avui et destaquem
El més llegit