Les preocupacions dels ciclistes: dubtes en els itineraris i aparcaments segurs

Una enquesta del Racc alerta del risc dels patinets elèctrics en els mateixos espais que les bicicletes

Baròmetre del Racc sobre la mobilitat amb bicicleta a la capital catalana | Cedida Baròmetre del Racc sobre la mobilitat amb bicicleta a la capital catalana | Cedida

Els usuaris de la bicicleta de Barcelona reclamen més i millors connexions dels carrils bici i més facilitats per a entrar i sortir de la ciutat des d'altres municipis. Així ho conclou el quart baròmetre del Racc sobre la mobilitat amb bicicleta a la capital catalana i els seus entorns, amb una enquesta a 800 ciclistes.

En general els ciclistes estan satisfets amb els carrils bici, però demanen que no estiguin desconnectats, que es millorin les cruïlles i rotondes i que no se'ls posi al mateix carril que els autobusos, com als carrers Creu Coberta, Via Laietana i Pi i Margall. A més, demanen que el servei públic de lloguer de bicis sigui d'àmbit metropolità i no hi hagi diferents models segons el municipi.

Finalment, recomanen electrificar la major part del servei bicing, augmentar l'horari de tarifa plana de 30 a 45 minuts i incentivar l'ús de la bicileta en l'àmbit empresarial juntament amb incentius fiscals per promoure el desplaçament, com ara subvencionar la compra d'una nova bicicleta, la reparació d'altres i impulsar campanyes per fideltizar usuaris.

Finalment, com a part del seu procés de transformació en Club de Serveis a la Mobilitat, el Racc ha creat una nova comunitat ciclista, Racc HolaBICI, per impulsar l'ús de la bicicleta a les ciutats, promovent una mobilitat urbana més àgil i saludable

Avui et destaquem
El més llegit