El preu de l'habitatge s'encareix un 2,2%

Durant el segon trimestre del 2023, la xifra s'ha incrementat fins als 2.769 euros per metre quadrat

Barcelona és l'única província que supera la barrera dels 3.000 euros per metre quadrat | iStock Barcelona és l'única província que supera la barrera dels 3.000 euros per metre quadrat | iStock

En els primers sis mesos del 2023, Catalunya ha experimentat grans increments interanuals en el preu de l'habitatge de segona mà. En concret, tanca el segon trimestre de l'any amb un increment interanual del 6,9% i un de trimestral del 2,2%, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa. Aquests increments detectats al juny situen el preu de l'habitatge en venda en els 2.769 euros per metre quadrat.

“L'encariment de l'habitatge de segona mà a escala interanual continua la seva escalada mostrant la variació més elevada de la història de l'Índex Fotocasa. Aquesta pujada ens situa en nivells similars al 2006, en el període d'escalfament previ a la bombolla immobiliària", apunta María Matos, directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, qui assegura que “aquesta acceleració es produeix pel canvi en la política monetària de la pujada dels tipus d'interès per part del BCE, que ha ocasionat que la demanda de compra ressorgeixi i tensi els preus a causa de l'escassetat d'oferta".

Matos ha afegit que "des de Fotocasa considerem que és qüestió de temps que el preu comenci a donar indicis de moderació i que torni al camí estable, tenint en compte el ritme d'encariment hipotecari provocat per l'Euríbor”.

Catalunya tanca el segon trimestre de l'any amb un increment interanual del 6,9% i un de trimestral del 2,2%

Per comunitats autònomes, aquest segon trimestre del 2023 es presenta amb 15 pujades trimestrals i 17 interanuals. La comunitat amb l'increment trimestral més gran és Navarra (7,5%), seguida de Canàries (6,9%) i les Balears amb (5,3%). D'altra banda, les dues regions amb descensos trimestrals al juny són Castella i Lleó (-0,1%) i Extremadura (-0,7%).

Més info: El preu de l'habitatge creix un 1,7% a Barcelona

En relació amb les províncies, els increments trimestrals s'han produït a Lleida (7,7%), Tarragona (3,9%), Girona (1,9%) i Barcelona (1,4%). Pel que fa al rànquing de preus per províncies, Barcelona és l'única que supera la barrera dels 3.000 euros per metre quadrat (3.085 euros), seguida de Girona (2.407 euros) , Tarragona (1.717 euros) i Lleida (1.304 euros).

Més informació
Cau el preu de l'habitatge durant el primer trimestre
El preu de l'habitatge de segona mà creix un 3,78% a Catalunya
El preu de l'habitatge puja un 1,5% a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit