El preu de l'habitatge creix un 1,7% a Barcelona

Així ho recull un informe d'Idealista

Imatge del barri de Vallcarca (Barcelona) | iStock Imatge del barri de Vallcarca (Barcelona) | iStock

El preu de l’habitatge a Barcelona ha pujat un 1,7% durant el segon trimestre de l’any. Aquesta és una de les principals conclusions d’un informe publicat pel portal Idealista. De març a juny, els preus a la capital catalana es van situar en els 4.131 euros per metre quadrat. En termes interanuals, l’augment registrat és del 3,3%. 

Pel que fa a la resta de capitals catalanes, Girona va registrar l'increment més destacat, amb un 5,1% més i 2.339 euros per metre quadrat; seguit de Lleida, amb un 4,1% més i 1.168 euros per metre quadrat i Tarragona, amb un 1,3% més i 1.851 euros per metre quadrat. Per zones de Barcelona, la major caiguda s'ha produït a Sant Andreu, amb un descens de l'1,1%, seguit d'Horta Guinardó (-0,4%) i Les Corts (-0,3%). 

En canvi, a Sant Martí es va registrar un increment del 6,3%, seguit de Nou Barris (3,8%), Ciutat Vella (3,7%) i Gràcia (3,5%). Finalment, Sarrià Sant Gervasi (2,4%), Sants-Montjuïc (1,7%) i Eixample (0,9%) van registrar un increment per sota el 3%. Els preus més alts es troben a Sarrià Sant Gervasi (5.553 euros per metre quadrat), seguit de Les Corts (4.945 euros per metre quadrat) i l'Eixample (4.891 euros per metre quadrat).

El preu de l’habitatge de segona mà ha crescut un 3,78% a Catalunya en comparació amb l’any 2022, segons un informe del portal Pisos.com. A escala mensual, des del mes d’abril, l’augment ha estat d’un 1,10%. Lleida (+5,89%) és la demarcació catalana amb un creixement més moderat, mentre que Girona ha experimentat un descens de preu d’un 1,67%.  “L’efecte de l’increment dels tipus d’interès no condiciona, de forma radical, el comportament del mercat”, apunta Ferran Font. 

Més informació
Barcelona i Girona, algunes de les ciutats de l'Estat amb més habitatge de lloguer
El Garraf, una de les zones de l'Estat amb l'habitatge més car
La Cambra de la Propietat Urbana nega que Barcelona tingui un mercat d’habitatge tens
Avui et destaquem
El més llegit