El preu de la llum bat un nou rècord històric

El cost de l'electricitat arriba als 152,32 euros per MWh, tres vegades més que el mateix dia de l'any passat

El preu de la llum fa pujar l'IPC | Europa Press El preu de la llum fa pujar l'IPC | Europa Press

El preu mitjà diari de l'electricitat al mercat majorista batrà un nou rècord històric aquest divendres en arribar als 152,32 euros per megavat hora (MWh), un 7,5% superior al registrat el dijous (141,71 euros). El cost d'aquest divendres multiplicarà per més de tres el del mateix dia de l'any passat, quan es va registrar un preu mitjà diari de 45,1 euros per MWh. D'aquesta manera, és el dia més car de tota la història, en haver superat el rècord anterior, aconseguit el dijous (141,71 euros).

La setmana passada, el preu de la llum al mercat majorista va marcar un rècord darrere l'altre entre el dilluns i el dijous, per després donar una treva el divendres i el cap de setmana. En concret, la setmana passada va començar amb el preu disparant-se gairebé un 22%, per registrar el dimarts una alça del 5%, el dimecres del 1,5% i el dijous del 6%. Després d'aquest ral·li alcista, el divendres passat el preu va descendir un 1,8%, fins als 137,7 euros, el dissabte un 2%, fins als 134,89 euros MWh, i el diumenge un 4,59%, fins a 128,70 euros MWh.

La situació va canviar dilluns passat, quan el preu va repuntar un 3% respecte al diumenge, fins a situar-se en 132,65 euros MWh, però va tornar a agafar aire el dimarts, en baixar fins als 127,36 euros MWh. No obstant això, el dimecres es va reprendre el camí alcista, amb una pujada del preu mitjà del 6,5%, que va continuar aquest dijous amb un increment del 4,4% i que prosseguirà avui divendres amb una alça del 7,5%, encadenant així tres dies consecutius d'ascensos.

Més info: Naturgy congela el preu de la llum a 60 euros el MWh

Atenent a les franges horàries, la més barata d'avui tindrà lloc entre les 17.00 i les 18.00 hores, quan baixarà a 146,29 euros. Per contra, la més cara es donarà entre les 09.00 i les 10.00 hores, quan el preu es dispararà a 159,31 euros. Les dues primeres setmanes de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els preus més alts mai vists al mercat majorista.

Durant el mes d'agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord darrere l'altre, provocant que el preu mitjà del mes aconseguís els 106 euros/MWh, el mes més car de la història, després del de juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.

Més informació
El preu de la llum porta l'IPC al 3,3%
Tercera pujada de la llum en el mes "més car de la història"
Avui et destaquem
El més llegit