Els preus industrials encadenen set mesos d’increments

El darrer mes de juny registra un creixement interanual del 15,3%, una dada més moderada que la dels anteriors períodes

El sector dels béns intermitjos registra un nou mes de creixements, aquest cop més moderats | EP El sector dels béns intermitjos registra un nou mes de creixements, aquest cop més moderats | EP

Els preus industrials van registrar un increment de l'1,7% durant el darrer mes de juliol. En termes interanuals, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'avenç de la dada se situa en el 15,3%, un creixement més moderat que el dels darrers mesos, però que facilita al sector industrial de l'Estat espanyol el seu setè mes consecutiu amb increments en l'índex de preus a la industria.

Per sectors, els que més han aportat a l'increment dels preus industrials van ser els béns intermedis, amb una variació positiva del 14,9%, més d'un punt per sobre de l'increment del juny. Destaca especialment, entre ells, la fabricació de productes bàsics de ferro, acer i altres metalls, que va registrar un creixement superior a la mitjana del mes anterior.

Per altra banda, els preus industrials de l'energia continuen registrant una profunda tendència a la caiguda. El sector de l'energia registre a l'Estat una caiguda pel que fa als seus preus industrials del 33,5%, més de dos punts per sobre de la dedicada durant l'any 2020. De la mateixa forma, els béns de consum no duradors van registrar un creixement molt més moderat que mesos anteriors, amb una variació positiva propera al 3,9%.

Més informació
Els preus industrials pugen un 10,2% durant el juny
Els preus industrials registren un increment històric a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit