El Pride Barcelona portarà 350.000 visitants i 40 milions d'euros

El festival se celebrarà el 29 i el 30 de juny i comptarà amb diversos artistes convidats, com la guanyadora d'Eurovisió 2014, Conchita Wurst

Cartel Allmyloving 1 Cartel Allmyloving 1

El Pride Barcelona 2018 espera superar-se a si mateix un any més. L'organització preveu acollir més de 350.000 visitants -100.000 més dels que va rebre l'any passat- amb un impacte econòmic de 40 milions d'euros. Segons ha explicat el director del festival, Eloi Morte, el Pride tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny a l'Avinguda Maria Cristina, tot i que des del 14 de juny la ciutat acollida diverses activitats relacionades. Pel que fa les actuacions musicals, comptarà amb diversos convidats especials com la guanyadora d'Eurovisió 2014, Conchita Wurst; i la guanyadora de l'edició del 2012, Loreen; a més de Gala, Camela, La Prohibida, Ms Nina i l'influencer King Jedet, entre d'altres.

L'objectiu del festival per aquest any és donar visibilitat a les persones refugiades LGTBI. Els cartells del festival mostren testimonis reals que han patit situacions "tortura, persecució, presó i fins i tot intents d'assassinat", ha explicat Morte. Es vol "conscienciar tota la ciutadania sobre les possibilitats de col·laborar en la seva adaptació i ajudar-los a començar una nova vida en una ciutat tant diversa i oberta com és Barcelona", ha afirmat.

El Pride Barcelona 2018 donarà visibilitat als refugiats LGTBI

En aquesta edició, a més, l'organització ha creat una nova imatge sota el missatge All my Loving, un lema creat amb l'objectiu de "recuperar l'orgull de Barcelona que, durant aquests últims 10 anys, ha arribat a posicionar-se com el Pride més important del Mediterrani".

Des del 14 de juny, la ciutat acollirà diverses activitats relacionades amb el festival. La primera, el mateix dia 14, una conferència internacional sobre persones refugiades LGTBI al Convent de Sant Agustí. Dos dies després, se celebrarà un vermut trans; el 17 de juny un Pride Kids al Tibidabo; el 21 de juny tindrà lloc la recepció oficial al Teatre Apol·lo; el 23 de juny una mostra de comerç; el 27 una conferència nacional, i el 28 de juny ja començarà el Dia de l'Orgull LGTBI a la Plaça Universitat.

Els organitzadors del Pride Barcelona durant la presentació de l'acte

Els organitzadors del Pride Barcelona durant la presentació de l'acte

Un dels actes centrals serà la manifestació sota el lema "Per les persones Refugiades LGTBI", dissabte 30 de juny a partir de les cinc de la tarda. La marxa començarà al Parc de les Tres Xemeneies, recorrerà l'Avinguda Paral·lel i arribarà a l'Avinguda Maria Cristina a les 19h, on es llegirà un manifest.

D'altra banda, el 28 de juny, la Casa Batlló, l'Hotel W, el centre comercial Las Arenas, la Torre Glòries i El Molino s'il·luminaran amb els colors de la bandera LGTBI i l'organització negocia amb el MNAC perquè també s'uneixi a la iniciativa.

​L'organització, d'altra banda, s'ha proposat impulsar les activitats esportives. Per això, es comptarà amb l'esportista Magalí Dalix, que el 30 de juny oferirà una "masterclass" a l'Avinguda Maria Cristina a partir de les onze del matí.

Conveni amb Pride Madrid i Pride Sitges

A més, el Pride Barcelona ha firmat un conveni amb el Pride Madrid per visibilitzar les dues organitzacions, i amb el Pride Sitges. Morte ha destacat que "aquest era el moment de ser forts i d'estar units i promocionar el Pride de Barcelona però també el de Sitges". Per això, aquest any a Barcelona hi haurà un estand del Pride de Sitges i també a l'inrevés. 

Finalment, l'organització ha creat una nova pàgina web i una botiga on line amb articles de merchandising. Part de la recaptació han explicat que anirà destinada a fins socials per associacions LGTBI que "lluiten i reivindiquen els drets LGTBI a Espanya".

Més informació
Un orgull de 20 milions d'euros
"Posar una bandera gai al negoci és oportunista"
"El turista homosexual fa estades més llargues i gasta més"
Avui et destaquem
El més llegit