Catalunya és el quart territori que més ous produeix (i consumeix)

Els quatre milions d'aus del territori ponen 99 milions de dotzenes d'ous l'any, de les quals els catalans en consumeixen 76

Cada català consumeix una mitjana de 131 ous anuals Cada català consumeix una mitjana de 131 ous anuals

Catalunya és el quart territori de tot l'Estat que més ous produeix, un 11% del total, per darrere de Castella-la Manxa, Castella i Lleó, i l'Aragó. Amb un cens de quatre milions d'aus que produeixen uns 99 milions de dotzenes d'ous, les granges agrícoles catalanes s'han adaptat als sistemes de producció europeus i a la normativa sobre benestar animal, en vigor des del 2012.

Els catalans consumeixen més de 76 milions de dotzenes l'any; és a dir, més d’11 dotzenes de mitjana per persona, que són un total de 131 unitats. Els ous són una font de proteïna d’alta qualitat per a totes les etapes de la vida i, precisament per això, la Federació Agrícola Catalana (FAC) ha decidit sumar-se al Dia Mundial de l'Ou, que se celebra aquest 12 d'octubre sota el lema L’ou, proteïna d’alta qualitat per a totes les etapes de la vida.

Més info: El que s'amaga darrere d'un ou

El president de la FAC, Joan Anton Rafecas, assegura que "cal fer valdre aquesta característica que converteix l’ou en un aliment bàsic que cobreix els requisits nutricionals de la població de qualsevol edat". Rafecas recorda que l'ou té un "valor afegit" respecte a altres fonts de proteïna: "la seva major biodisponibilitat, és a dir, que els nutrients que aporta són més fàcils d'absorbir per l'organisme".

De fet, la FAC insisteix en què, entre altres coses, l'ou contribueix en el correcte desenvolupament fetal, afavoreix el desenvolupament sa del cervell dels infants, millora el seu nivell de concentració a l'escola i els ajuda a generar proteïnes i reparar teixits.

Més informació
Els ous d’or de Catalunya
Mercadona es passa als ous de gallines criades a terra
Avui et destaquem
El més llegit