Mercadona es passa als ous de gallines criades a terra

Huevos Guillén produeix per a la cadena valenciana de supermercats la primera remesa d'aquest producte

Els ous de gallines criades a terra tenen el codi 2 Els ous de gallines criades a terra tenen el codi 2

Huevos Guillén, empresa productora d'ou fresc i ovoproductes, ha servit aquesta setmana a la cadena de supermercats Mercadona, companyia de la qual és interproveedora especialista, els seus primers ous procedents de gallines criades a terra, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Des del 3 d'abril un total de 59 supermercats de Mercadona, situats a les províncies de València i d'Alacant, disposen d'ous de gallines no criades en gàbia en els seus lineals, marcats amb els codis 1 i 2, és a dir, camperes i criades a terra respectivament. Mercadona i els seus proveïdors tenen previst incrementar progressivament la producció i venda d'aquest tipus d'ous al llarg de l'any, fins a tancar 2018 en més de 180 supermercats.

Més info: El que s'amaga darrere d'un ou

Per abordar aquest nou repte, la companyia i els proveïdors d'ou de Mercadona, en concret Huevos Guillén, té previst invertir un total de 60 milions d'euros, la qual cosa li permetrà engegar noves instal·lacions i naus per garantir la criança de les seves gallines a terra i camperes.

El 2023 Mercadona, dos anys abans del previst, tindrà a la venda únicament ous procedents de gallines no criades en gàbia. Aquesta mesura, tal com ha indicat Margarita Muñoz, directora de Responsabilitat Social de Mercadona, "és part del ferm compromís social de Mercadona, manifestat entre moltes altres accions a través de la seva política de benestar animal, que ha estat ratificada per tots els seus proveïdors i està disponible a la web corporativa de la companyia".

A més, Mercadona ha mantingut converses amb l'organització internacional Igualtat Animal per informar-li del procés d'implementació. En aquest sentit, Javier Moreno, director d'Igualtat Animal, ha destacat que l'anunci de la companyia de rebaixar la data a 2023 per deixar de vendre ous de gallines de gàbia, "suposa un gran avanç per millorar el benestar animal i les condicions de les gallines". "Aquest compromís serà molt important per a tot el sector i avui podem dir sens dubte que la fi de les gàbies de gallines a Espanya està més a prop", ha subratllat.

Més informació
Lidl deixa de vendre ous de gallines engabiades
Avui et destaquem
El més llegit