PSOE i Sumar fixen una reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals

L'acord forma part del procés per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol

Imatge conjunta de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz | Congrés dels Diputats Imatge conjunta de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz | Congrés dels Diputats

PSOE i Sumar han arribat a un acord de legislatura que, com a fet destacat, inclou un compromís per a la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores. Aquest acord forma part del procés per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, fet que encara està supeditat a un hipotètic suport de formacions com ERC, Junts, Bildu o el PNB. Sumar assegura que la reducció és compatible amb l’augment del salari mínim interprofessional. 

Fa gairebé un any, el ministeri d'Indústria posarà en marxa ben aviat un projecte pilot per provar la setmana laboral de quatre dies arreu de l'Estat. El ministeri liderat va activar un concurs perquè pimes del sector industrial poguessin percebre ajudes de fins a 150.000 euros si es comprometien a implantar aquesta reducció de la setmana laboral a quatre dies.

Indústria va confirmar que la reducció hauria de ser sostinguda durant un mínim de dos anys, amb una reducció mínima d'un 10% de la jornada i sense disminució del salari del treballador. El pressupost total d'aquesta prova pilot és de 10 milions d'euros i el Ministeri calcula que unes 70 pimes industrials s’hi podran beneficiar

Cadascuna d'aquestes empreses haurà rebut una ajuda de fins a 150.000 euros per compensar els costos salarials, contractar més gent per cobrir les hores que no realitzi l'actual plantilla o bé per fitxar perfils que permetin reorganitzar les tasques i la plantilla. A banda d'aquesta transferència per cobrir costos salarials, les bases de la convocatòria preveuen altres ajudes per costejar la formació de treballadors, millorar la seva productivitat i auditories internes per avaluar l'èxit o fracàs de les mesures. Les ajudes es repartiran d'acord amb criteris de competitivitat de les empreses.

Més informació
Ara es podria començar a reduir la jornada laboral
Inspecció de Treball incrementa la jornada laboral de 6.554 persones
Aposta per un salari mínim interprofessional per a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit