Carlos Puig de Travy serà el nou degà del Col·legi d'Economistes

El CEO de Crowe Spain substituirà a Oriol Amat al capdavant del Col·legi

Carlos Puig de Travy és CEO de Crowe Spain. | Cedida Carlos Puig de Travy és CEO de Crowe Spain. | Cedida

Dia important a la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC). L'actual degà Oriol Amat ha comunicat als col·legiats durant la inauguració de la 26ª edició de la Jornada dels Economistes qui serà el seu successor: Carlos Puig de Travy. Així s'ha confirmat el que fins ara era un secret de veus i és que la candidatura de l'economista i CEO de Crowe Spain és l'única candidatura que s'ha presentat al procés electoral. 

Segons queda estipulat dins els estatuts de la institució amb més de 7.600 col·legiats, ara s'obre un termini de 15 dies per presentar al·legacions i fer efectiu el relleu i la presa de possessió al capdavant del deganat. Puig de Travy és membre de la comissió gestora del Col·legi d'Economistes des de l'any 2013 i ha participat activament en les comissions d'auditoria, comptabilitat i normativa i ètica professional de la institució on fins ara també era conseller de la junta directiva.

L'esclat de la pandèmia va posposar el moment, però el catedràtic Oriol Amat va ser nomenat degà del Col·legi d'Economistes a principis de febrer de 2021 agafant així el relleu d'Anton Gasol que havia arribat l'any 2018 al càrrec. El pacte electoral era que Gasol i Amat fessin el relleu a mig mandat, però la covid-19 va ralentir els timings i la nova responsabilitat d'Amat ho ha accelerat tot i és que des de fa uns mesos és rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), tal com ja va avançar VIA Empresa

Puig de Travy, de Crowe al Polo 

Carlos Puig de Travy (Barcelona, 1958) té una llarga trajectòria com a auditor, assessor i alt executiu. Actualment, l'economista presideix Crowe Spain i lidera la seva divisió d'auditoria, és president del Registre d'Economistes Auditors (REA) del Consell General d'Economistes d'Espanya i és secretari general de la junta directiva de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID).

També forma part del consell assessor de la Universitat Abat Oliva i ESERP Business School alhora que és membre de l'ICAC. L'any 2015 va ser guardonat com a tercera persona més influent en matèria de comptabilitat d'Europa per la revista International Accounting Bulletin. Puig de Travy freqüenta el Círculo Ecuestre i el Real Club de Polo d'on és soci.  

El llegat 

Per a la posteritat, queden ja les entrevistes que VIA Empresa va fer a Oriol Amat i Anton Gasol i els seus respectius titulars: "Als països amb més empatia entre governants i població els hi va millor""La tecnologia disminueix el risc de crisi".

Així és també el seu llegat:

"L'economia és una ciència molt àmplia i tenim des de professors universitaris, fins a gent que es dedica a l'economia urbana, a l'economia de l'administració pública, assessors fiscals, auditors... El Col·legi té moltes missions. Una d'aquestes és donar servei a tots aquests col·lectius i també hi ha moments en què dóna opinió, informació i genera coneixement."

"Volem ser fidels al lema Al Servei dels professionals de l'Economia i de l'Empresa i per extensió, al servei de la societat. Volem que ser col·legiat sigui referent i credencial per a qualsevol persona o institució amb informació equilibrada i fonamentada."

Deia Ernest Lluch que “els economistes sabem interpretar el que ha passat, però no sabem preveure el que passarà.”

Més informació
"Als països amb més empatia entre governants i població els hi va millor"
Anton Gasol: "La tecnologia disminueix el risc de crisi"
L’economia i la societat post covid-19
Avui et destaquem
El més llegit