Puigneró calcula que els abonaments gratuïts de Renfe suposaran un forat de 50 MEUR a l'ATM

El conseller creu que amb aquests diners es podrien comprar 25 trens, fer el túnel de Montcada o restablir el servei d'Euromed amb parada a l'Aldea

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, al Ple al Parlament | Europa Pressrritorio jordi El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, al Ple al Parlament | Europa Pressrritorio jordi

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha calculat que la mesura "populista" del govern espanyol dels abonaments gratuïts de Renfe suposaran un "forat" de 50 milions d'euros a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, Puigneró ha afegit que Renfe deixarà d'ingressar entre150 i 200 milions d'euros com a conseqüència de la mesura.

"No seria millor que amb aquests diners proposessin millores per al servei de Rodalies a Catalunya?", ha preguntat. I ha reclamat menys mesures populistes. Puigneró ha posat diversos exemples de mesures que es podrien fer amb els diners que Renfe deixarà d'ingressar en l'últim trimestre de l'any: comprar 25 trens, fer el túnel de Montcada per rebaixar en 10 minuts el trajecte de la R4 o restablir el servei d'Euromed amb parada a l'Aldea durant 100 anys.

Més info: Robin Sánchez Hood

El vicepresident del Govern també ha recordat que la majoria dels ciutadans de Catalunya volen el traspàs del servei de Renfe a la Generalitat. "Deixin de fer invents amb Rodalies", ha conclòs.

Avui et destaquem
El més llegit