Puigneró assegura que el MWC "no penja d'un fil"

El conseller demana no deixar que s'inoculi "el virus de la por" i assegura que s'estan prenent les mesures necessàries

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró | ACN El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró | ACN

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Mobile World Congress "no penja d'un fil" i ha demanat no deixar que s'inoculi "el virus de la por". En declaracions a RAC1 just abans que es conegués que Sony se sumava a les baixes del Mobile pel coronavirus, el conseller ha reconegut preocupació pel que estava succeint però ha defensat que s'estaven prenent les mesures necessàries i que a Catalunya no hi ha cap cas del virus. Per això, ha assegurat que no hi havia cap motiu ni per suspendre el congrés ni per endarrerir-lo. "Les quatre empreses que s'han donat de baixa són empreses importants però el nombre d'empreses que venen al Mobile són moltes més", ha assegurat.

Més info: El MWC prohibirà l'entrada a qui hagi estat a la Xina menys de dues setmanes abans

Puigneró ha assegurat estar en contacte permanent amb l'organització del Mobile i ha explicat que ja s'han anat prenent mesures segons ha evolucionat el virus i que se'n seguiran prenent. Ha afegit però que no volen "generar alarmismes" i intentar fer entendre a les empreses que Catalunya "és un lloc segur de coronavirus" i que "no hi ha d'haver cap problema".

El conseller ha defensat que tant la Generalitat, com Fira de Barcelona com GSMA estan "molt preparats" per portar endavant el Mobile i ha expressat la seva plena confiança en que "es desenvoluparà amb normalitat", al mateix temps que ha enviat un "missatge de tranquil·litat".

Sobre la possibilitat que hi pugin haver més empreses que es donin de baixa, Puigneró ha afirmat que aniran "partit a partit" i que s'aniran prenent mesures "a mesura que es vagin succeint" les situacions "i no en base a especulacions".

Més informació
Amazon també cancel·la la seva participació al MWC pel coronavirus
El coronavirus impacta la borsa i el MWC però no Tesla
Avui et destaquem
El més llegit