El MWC prohibirà l'entrada a qui hagi estat a la Xina menys de dues setmanes abans

La GSMA extrema les mesures pel coronavirus, amb controls de temperatura i reforç de la neteja

L'entrada del MWC de l'any passat, l'organització del qual extrema les mesures davant el coronavirus | ACN L'entrada del MWC de l'any passat, l'organització del qual extrema les mesures davant el coronavirus | ACN

El Mobile World Congress (MWC) extrema les mesures davant el brot de coronavirus però descarta cancel·lar l'esdeveniment. Les baixes de grans expositors que hi ha hagut els últims dies -Amazon, Nvidia, Ericsson i LG- no han fet trontollar l'organització del congrés. La GSMA ha enviat un missatge de calma a tots els assistents i ha explicat quins procediments posarà en marxa per garantir la seguretat sanitària durant l'esdeveniment. 

Més info: Amazon també cancel·la la seva participació al MWC pel coronavirus

Cap persona que hagi estat a la Xina menys de 14 dies abans de l'inici no podrà entrar al recinte Gran Via de Fira Barcelona. Això s'haurà d'acreditar amb el passaport o un certificat mèdic. Els qui provinguin de la província de Hubai, on s'ha originat el brot del virus, també hi tindran prohibida l'entrada. Tot i així, la GSMA assegura que el congrés "segueix endavant com estava planejat". 

En el comunicat que ha enviat a tots els assistents, recorda que les cancel·lacions de quatre expositors, tot i que siguin marques rellevants, no afecten la resta: 2.800 empreses confirmades. A més, la GSMA ha anunciat que implementarà controls de temperatura i obligarà els assistents a certificar que no han estat en contacte amb cap persona infectada per la malaltia.

Més mesures

El servei de neteja es reforçarà, així com la desinfecció de les àrees de càtering, lavabos, entrades, sortides i pantalles tàctils. El suport mèdic que hi haurà dins el recinte serà el doble que l'any passat. A més, el personal que treballi en el Mobile estarà format en matèria preventiva. La GSMA també llançarà una campanya de conscienciació, posarà a disposició dels assistents desinfectant, i donarà guies d'actuació als hotels, restaurants i transport privat.  

La setmana passada ja va transcendir la política de no encaixades de mans que volen promoure, a més d'un telèfon de servei mèdic 24 hores entre els dies 12 i 29 de febrer. La GSMA assegura que continuen monitorant la situació respecte el coronavirus i que els plans d'actuació s'aniran adaptant. 

Més informació
LG cancel·la la seva participació al MWC pel coronavirus
Ericsson també descarta el MWC pel coronavirus
Puigneró: "No ens plantegem en cap cas cancel·lar el MWC"
Avui et destaquem
El més llegit