Acord entre el Racc i el Govern d'Andorra per la seguretat viària

El Club avaluarà la seguretat de la xarxa principal de carreteres andorranes, un total de 65 quilòmetres

Andorra La Vella | iStock Andorra La Vella | iStock

Acord entre el Racc i el Govern d'Andorra. El director del departament de Mobilitat del Govern d’Andorra, Jaume Bonell, i el director General del Racc, Xavier Pérez, han signat un acord de col·laboració per avaluar la xarxa principal de carreteres del Principat d’Andorra (un total de 65 quilòmetres) a través de la metodologia iRAP.

Segons informen en un comunicat, l’objectiu de les dues entitats és impulsar una mobilitat més segura i contribuir així a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. La millora de les carreteres, exposen, "és clau per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) i, en concret, la reducció a la meitat de les morts i lesions en les carreteres per a l’any 2030".

L’avaluació de la xarxa viària del Principat d’Andorra es realitzarà amb la metodologia internacional iRAP que ha analitzat gairebé 1,1 milions de quilòmetres a tot el món. A Europa, s’aplica l’EuroRAP (European Road Assessment Programme), mètode que van crear els tres països líders en l’estadística de seguretat viària a Europa: Gran Bretanya, Suècia i Holanda, i que va ser el punt de partida d’iRAP.

Des del 2002, més de 25 països europeus han aplicat els criteris EuroRAP per analitzar 240.000 quilòmetres de carreteres. Més de 100 països de tot el món, incloent els Estats Units, la Xina i Austràlia, han analitzat les seves xarxes amb aquest mètode.

El Racc audita vies de circulació sota aquests criteris des de 2002 i ha inspeccionat gran part de les carreteres catalanes i espanyoles, però també d’altres països d’Europa, Àsia i Amèrica Llatina per contribuir a millorar la seguretat de les xarxes viàries a escala internacional i vetllar per a què la valoració del risc es tingui en compte en la presa de decisions estratègiques per a la millora de les infraestructures.

Més informació
El Mobility Institute del RACC suma associats
Mateu: "Per la C de Catalunya mai hem tingut cap problema"
Avui et destaquem
El més llegit