"Hem d'aprendre dels bascos, ells sí que saben negociar"

Els bascs no parlen d'independència o res, agafen tot allò que poden mentre fan camí

Bilbao, capital del País Basc. | iStock. Bilbao, capital del País Basc. | iStock.

Fa uns dies vaig llegir l'opinió de Genís Roca a VIA Empresa: El país demana més coses que gestió. No hi puc estar-hi més d'acord. Sense cap mena de dubte, hem d'aprendre del País Basc. Ens passen la mà per la cara. I el més important: els nostres veïns del nord s'alien i van de la mà. Siguin de dretes o d'esquerres. 

Genís comenta que "els catalans som un d’aquells pobles que ja fa uns quants segles que no sabem el que és tenir el control del poder. La cort, el domini dels recursos de l’Estat o l’exercici de la màxima autoritat han estat en mans d’altres, i això ens ha portat a refugiar-nos d’una manera més intensa en el món dels negocis. I no cal mirar només a Madrid. Per exemple els bascos fa temps que en temes financers es relacionen prou bé amb el poder, començant pel concert econòmic del seu estatut d’autonomia fins al seu clar i continuat ascendent dins el sistema bancari espanyol".

Ens fan falta bons negociadors. Si anem al País Basc ens formaran i ens faran mestres en negociar. Saben escombrar cap a casa. I moltes vegades, sense protagonisme. Els bascs no parlen d'independència o res, agafen tot el que poden mentre fan camí. Pacten a esquerra i a dreta. Com diu l'expressió en castellà más vale pájaro en mano que ciento volando.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t’agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
"Si treballo quatre dies, que sigui amb un sou digne, carai"
"Hi ha algun interès ocult en els peatges?"
Crida als professionals sanitaris
Avui et destaquem
El més llegit