Ramon Tremosa substitueix Chacón i és el nou conseller d'Empresa

Tremosa va ser eurodiputat durant 10 anys i coordinador dels liberals a la comissió d'Economia del Parlament Europeu

Ramon Tremosa, nou conseller d'Empresa i Coneixement en relleu d'Àngels Chacón | ACN Ramon Tremosa, nou conseller d'Empresa i Coneixement en relleu d'Àngels Chacón | ACN

L'exeurodiputat i economista Ramon Tremosa serà el nou conseller d'Empresa i Coneixement en substitució d'Àngels Chacón, a qui el president Quim Torra ha decidit rellevar del càrrec per desavinences de partit. Tremosa, que durant 10 anys va ser eurodiputat a Brussel·les i actualment exercia com a professor d'Economia a la UB, assumirà la cartera que té entre mans la recerca de noves companyies per reindustrialitzar la planta de Nissan a la Zona Franca, o els plans d'ajudes per a petites i mitjanes empreses i autònoms colpejats per la pandèmia. A més, també recaurà en ell la responsabilitat sobre Turisme, un dels sectors més afectats per la crisi, i Universitats.

Ramon Tremosa (1965) va ser eurodiputat independent al Parlament Europeu per CiU i, posteriorment, el PDeCAT, adscrit al grup dels liberals (ALDE). A Brussel·les, Tremosa va especialitzar-se en les carteres econòmiques com a membre de la Comissió d'Economia i ponent dels informes sobre supervisió financera, el Banc Central Europeu o Competència.

Més info: Chacón: "Porto un llaç groc... i això no ha de perjudicar l'economia"

Aquestes tasques, i el fet que els liberals el nomenessin coordinador del grup a Economia, li van permetre mantenir contactes amb l'aleshores president del BCE, Mario Draghi, o l'actual vicepresidenta i comissària de Competència, Margrethe Vestager. També va treballar a Transports, en qüestions com el Corredor Mediterrani o el dèficit en infraestructures a Catalunya.

Tremosa va anar sisè a les llistes de Junts per Catalunya a les eleccions al Congrés de l'abril del 2019, però no va aconseguir escó. L'economista va assegurar que no repetiria en els comicis de la tardor i va tornar a treballar com a professor a la universitat, tasca que ja havia fet abans de començar en política. Actualment, treballava com docent a la UB i també és un analista econòmic habitual d'algunes tertúlies. Tremosa ha escrit diversos llibres, entre ells alguns sobre els seus anys d'experiència a Brussel·les i política econòmica com L'Europa que han fet fracassar, Dues europes o Què fan els bancs centrals

Més informació
Per què fer empresa és fer país
Chacón: "El teixit empresarial està en perill de desaparèixer"
Chacón reclama "honestedat" a Nissan
Avui et destaquem
El més llegit