Chacón reclama "honestedat" a Nissan

La consellera d'Empresa i Coneixement demana a l'automobilística que "no es precipitin amb les decisions" i recorda la viabilitat de la planta de la Zona Franca

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant la sessió de control al Govern La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant la sessió de control al Govern

“Una resposta clara i honesta al pla de suport a la companyia que vam presentar conjuntament amb el Ministeri d’Indústria el passat mes de febrer per atraure inversions a Catalunya”. Això és el que la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reclamat a Nissan durant la sessió de control al Govern d'aquest dijous, després que l'empresa i els treballadors no arribessin a cap acord.

Més info: Nissan: una reunió sense els alts directius i sense acord

La titular del Departament ha assegurat que “els ho he demanat en persona, per escrit aquesta setmana i ho reitero avui públicament; que no es precipitin en les seves decisions”, al mateix temps que ha explicat que "Nissan en l’àmbit industrial és la nostra gran preocupació i ho és des del primer dia en què el Govern va prendre possessió. Em vaig reunir al Japó amb la direcció de la companyia el passat novembre. I hi aniré les vegades que siguin necessàries per defensar la viabilitat i capacitats de la planta de la Zona Franca”.

Durant la seva intervenció també ha recordat que manté contactes permanents amb la companyia i que "fa una setmana em vaig reunir amb el Chairman europeu de Nissan i el missatge per part de la companyia sempre ha estat el mateix: no hi ha cap decisió presa ni canvi previst”.

El Departament d’Empresa i Coneixement ja va presentar el passat mes de febrer el Pla de Suport a la Indústria de la Mobilitat i l’Automoció un instrument estratègic i imprescindible per garantir la competitivitat d’aquesta indústria. En aquest sentit, Chacón ha assenyalat que “cal acompanyar les empreses en la transició cap al vehicle elèctric per garantir la competitivitat del sector, els seus llocs de treball i generar-ne de nous d’alta qualificació amb nous projectes innovadors”.

Més informació
El sol es pon per a Nissan
Nissan tancarà la planta de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit