Raül Blanco, nou president de Renfe

El català agafa el relleu d'Isaías Taboas, després que hagi presentat la dimissió com a president de l'operador ferroviari

Raül Blanco, president de Renfe | Cedida Raül Blanco, president de Renfe | Cedida

El nou president de Renfe serà el català Raül Blanco, que fins al desembre va ser secretari general d'Indústria i Pime al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Fonts del Ministeri de Transports han informat d'aquest relleu així com del canvi en la secretaria d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que assumirà David Lucas, fins ara secretari general d'Habitatge al mateix departament encapçalat per la ministra Raquel Sánchez. Els nomenaments de Blanco i Lucas arriben després que Isaías Taboas i Isabel Pardo de Vera hagin presentat la dimissió com a president de l'operador ferroviari i com a número dos de Transports, respectivament.

Les dimissions s'han produït per l'escàndol generat per l'error de disseny de 31 trens que no passen pels túnels i que havien d'anar destinats a Cantàbria i Astúries. Fonts del Ministeri de Transports han remarcat que Sánchez les ha acceptat aquest matí. "El relleu permetrà posar en marxa un canvi amb el qual el Ministeri vol començar una nova etapa", afirmen.

Més info: Dimiteix el president de Renfe per l'error de disseny de 31 trens destinats a Cantàbria i Astúries

D'Indústria a Renfe

Amb el nomenament de Blanco, el socialista català passa del Ministeri d'Indústria a Renfe dos mesos després de ser cessat en el marc de la remodelació del departament de Reyes Maroto. Blanco va estar a càrrec de la negociació de la reindustrialització de les plantes de Nissan a Catalunya -que encara no està tancada del tot- així com del PERTE dedicat a l'automoció.

Més informació
Autoritzen la creació de la filial Renfe Projectes Internacionals
L’aterratge de Renfe en solitari a França: “Bienvenue à Lyon”
Renfe inicia les proves del nou servei a França
Avui et destaquem
El més llegit