Rebuild i els reptes de la construcció accelerats per la covid-19

El Congrés Nacional d'Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 posa el focus en la digitalització, la sostenibilitat i la descarbonització

El Rebuild 2019 celebrado en Madrid | Cedida El Rebuild 2019 celebrado en Madrid | Cedida

Rebuild 2020, que se celebrarà a Barcelona del 29 de setembre a l'1 d'octubre, abordarà els reptes del sector de l'arquitectura i construcció per ajudar a generar solucions reals en clau de futur. Segons informen en un comunicat, la industrialització, la digitalització, la sostenibilitat i la descarbonització són els eixos fonamentals per avançar en l'edificació d'aquesta nova dècada.

El director de Rebuild, Ignasi Pérez Arnal, recorda que "el sector de la construcció i arquitectura travessa un punt d'inflexió", així com que "la digitalització i la industrialització ja es presentaven com els grans reptes a abordar, i la crisi sanitària només ha fet que accelerar el canvi de paradigma". Precisament per això, anuncia que en el Rebuild 2020 "donarem les claus perquè tots els agents de la cadena de valor puguin donar una resposta àgil i sostenible als 11 reptes del sector".

A més, Rebuild 2020 comptarà amb la participació de l'administració pública a través del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i d'institucions com l'Observatori de l'Habitatge, el Consell de Desenvolupament de Sostenibilitat, l'Agència d'Habitatge, l'Institut Català del Sòl, el Green Building Council, i amb referents del sector de la construcció i immobiliari com AEDAS Homes, ASPRIMA, Grup Avintia, Metrovacesa i Neinor Homes.

Amb el focus posat en la digitalització, la industrialització i construcció offsite, la sostenibilitat i la descarbonització per complir amb els objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcat en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, Rebuild 2020 assenyala aquests 11 reptes com els desafiaments més importants als quals ha de donar resposta el sector en la propera dècada, entre ells, la construcció col·laborativa, l'agenda urbana o els mecanismes de finançament.

Més informació
Més de 280 experts internacionals parlaran sobre construcció 4.0 al Rebuild
Avui et destaquem
El més llegit