Recomanacions i mesures al'hora d'anar al supermercat

Anar a comprar de manera individual, aplicar les mesures d'higiene i mantenir la distància són algunes de les mesures que s'han de dur a terme

Un client amb guants comprant carn en un supermercat de l'Espai Gironès | ACN Un client amb guants comprant carn en un supermercat de l'Espai Gironès | ACN

El proveïment alimentari està garantit. Aquesta és la frase que no ha deixat de repetir-se des de fa dies, després que els supermercats s'hagin buidat de menjar i de béns bàsics de primera necessitat i hagin presentat imatges de prestatgeries buides mai vistes. Però, quines mesures s'han de prendre i què recomanen els establiments mentre duri l'estat d'alarma? VIA Empresa recull les recomanacions dels diferents supermercats presents a l'Estat com Mercadona, Bonpreu, Carrefour, Lidl o Aldi, entre altres.

Més info: Els transportistes garanteixen la distribució de béns i mercaderies

Recomanacions per als clients

  1. Acudir només una persona a realitzar la compra i no anar a comprar persones que formin part dels grups de risc; ancians, persones amb malalties cròniques, etc.
  2. Espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment. 
  3. Aplicar les mesures d'higiene bàsiques quan es fa la compra.
  4. Realitzar la compra amb agilitat i rapidesa.
  5. Comprar solament allò que es necessiti.
  6. Pagar preferentment amb targeta i evitar l'ús de diners en efectiu.
  7. Complir les recomanacions de distància de mínim 1 metre i aforament màxim i utilitzar guants per manipular els productes peribles.
  8. Mantenir la calma.

Mesures dels supermercats

  1. Aforament: responsabilitat d'ordenar l'aforament interior de la botiga serà del responsable de l'establiment.
  2. Proveïment i assortit: les botigues estaran proveïdes reforçant i garantint el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat.
Més informació
Els serveis de transport públic durant l'estat d'alarma
Dia 2: Telefeina i telecultura
Avui et destaquem
El més llegit