CA | ES

Red Eléctrica invertirà 120 milions d'euros a Catalunya fins el 2021

La companyia preveu destinar 30 milions d'euros aquest any per acabar la reconfiguració de la subestació de Santa Coloma de Gramenet i construir diverses línies

El delegat de Red Eléctrica a Catalunya, José Ignacio Lallana | ACN El delegat de Red Eléctrica a Catalunya, José Ignacio Lallana | ACN

Red Eléctrica invertirà 120 milions d'euros a Catalunya fins el 2021, segons ha anunciat el delegat de la companyia a Catalunya, José Ignacio Lallana, en una trobada amb els mitjans a Madrid. L'empresa dedicada al transport elèctric i a la gestió de la xarxa a Espanya destinarà 30 milions d'euros aquest any al territori català per acabar la reconfiguració de la subestació de Santa Coloma de Gramenet de 220 kv i construir diverses línies. L'obra ja està en marxa al municipi del Barcelonès i suposarà una inversió de 18 milions d'euros.

Eliminarà l'aparellatge exterior de la subestació i la previsió és que la subestació renovada es posi en servei a finals de 2019. També es faran diverses línies elèctriques del Besòs a Gramenet i la d'entrada i sortida de Guixeres. Les obres començaran a l'abril i durant el segon semestre d'aquest any, respectivament.

"Tenim un fort ritme inversor", ha defensat Lallana, que ha dit que s'han invertit més de 305 milions d'euros a Catalunya entre 2014 i 2018. L'any passat es van executar 37,6 milions d'euros d'inversió. Entre les accions que ha permès la quantitat executada, està la posada en servei a principis del 2019 de la subestació de La Farga, a Sant Julià de Ramis. Amb aquesta obra es van completar les infraestructures associades a la interconnexió de molt alta tensió (MAT) entre França i Espanya.

Més informació
Red Eléctrica compra Hispasat per 949 milions d'euros
Red Eléctrica guanya 670 milions d'euros i apuja un 7% el dividend
Abertis demana 656 MEUR a Red Eléctrica per Hispasat
Avui et destaquem
El més llegit