Renfe retira l'abonament gratuït a les persones que en fan un ús irregular

L'operadora ferroviària sancionarà els passatgers que reserven un títol i després no l'utilitzen

Un tren de Renfe arribant a una estació | EP Un tren de Renfe arribant a una estació | EP

El Ministeri de Transports modificarà a partir d'aquest dimecres les condicions dels abonaments gratuïts de Mitja Distància. El canvi es deu al fet que l'empresa ha detectat pràctiques irregulars en diferents usuaris que reserven plaça i després no viatgen. Concretament, Renfe ha explicat que confiscarà la fiança i anul·larà els abonaments d'aquelles persones que, almenys en tres ocasions, no cancel·lin la reserva amb dues hores d'antelació si finalment no agafen el tren. Els usuaris sancionats no podran tornar a sol·licitar l'abonament fins al cap de 30 dies. Les noves condicions que entraran en vigor aquest dimecres també limiten a quatre el màxim de viatges diaris per títol. Tampoc es permetrà reservar plaça en trens amb el mateix origen i destí en un període de temps concret.

Més info: Renfe incorpora dos trens a la ruta d'AVE Barcelona-Madrid

Renfe ha explicat que enviarà un avís als usuaris que utilitzen de manera irregular els abonaments abans que se'ls retiri. La idea és frenar les pràctiques irregulars i promoure un bon ús dels abonaments gratuïts que la companyia va posar a disposició dels ciutadans l'estiu passat. Així mateix, per tal de garantir el bon funcionament dels trens amb major demanda, l'operadora ha explicat que en els combois sense plaça reservada establirà un nombre màxim de places de peu.  

El Ministeri de Transports ha fet un últim anunci i és que a partir de l'1 de gener també llençarà un abonament específic pels menors d'edat.

D'ençà que el Ministeri i Renfe van posar a disposició de la ciutadania el transport gratuït de Rodalies i Mitjana Distància, a Catalunya s'han emès gairebé 700.000 abonaments gratuïts. Això suposa un terç dels emesos a tot l'estat espanyol des de l'entrada en vigor d'aquests títols.

Més informació
Renfe registra a Catalunya més de 678.000 abonaments gratuïts
Renfe actualitza la seva flota
Renfe inverteix més de 5 MEUR a les estacions de Rodalies
Avui et destaquem
El més llegit