Els repartidors d'Amazon Flex també són falsos autònoms

Inspecció del Treball conclou que més de 2.900 missatgers del gegant del comerç electrònic han d'estar donats d'alta a la Seguretat Social

Un repartidor d'Amazon entrega un paquet | iStock Un repartidor d'Amazon entrega un paquet | iStock

La Inspecció de Treball ha conclòs que més de 2.900 repartidors d'Amazon Flex són falsos autònoms. UGT va denunciar fa un any la forma de repartiment d'Amazon a través de missatgers autònoms que utilitzaven el seu propi vehicle per entregar paquets amb l'empresa. Amazon Flex és un servei pel qual qualsevol treballador autònom pot repartir paquets. 

El sindicat explica a través d'un comunicat que aquests 2.900 treballadors han estat donats d'alta a la Seguretat Social d'ofici durant el procés. D'aquests, 2.116 són a Madrid, amb un sobrecost de tres milions d'euros per a Amazon per les cotitzacions no abonades a la Seguretat Social i una multa per un model "que s'ha demostrat fraudulent". En el cas de Barcelona, han estat 805 persones donades d'alta i l'acta de liquidació ascendeix a 905.000 euros.

En total, als dos territoris, s'ha donat d'alta a 2.921 persones, cosa que implica gairebé quatre milions d'euros d'ingressos a les arques de la Seguretat Social. El sindicat apunta, a més, que encara queden territoris de l'Estat on l'actuació d'Inspecció de Treball no ha acabat. 

Amazon anuncia el servei Flex a la seva pàgina web com una manera de "guanyar uns diners extra". Per formar-ne part, l'empresa assegura que només cal descarregar una aplicació mòbil i començar a operar. Per franges de quatre hores de repartiment, el sou que s'ofereix és de 56 euros. No és la primera vegada que hi ha conflictes laborals d'aquest tipus amb empreses de repartiment. Ja ha passat amb companyies com Glovo i Deliveroo, amb processos judicials amb el mateix resultat.   

Més informació
Inspecció de Treball: els 'riders' de Glovo són falsos autònoms
Un jutjat de Madrid sentencia que un treballador de Glovo és un fals autònom
Els 'riders' de Glovo i Deliveroo comencen a sortir dels llimbs legals
Avui et destaquem
El més llegit