Inspecció de Treball: els 'riders' de Glovo són falsos autònoms

L'entitat comença a donar d'alta els treballadors de la companyia de repariment a domicili a la Seguretat Social

Un dels repartidors de Glovo | Cedida Un dels repartidors de Glovo | Cedida

Inspecció de Treball considera que el miler de repartidors de l'empresa Glovo a Barcelona són falsos autònoms. Per això l'administració els considera assalariats de la firma, i ha decidit que els comença a donar d'alta a la Seguretat Social. Fonts coneixedores indiquen que aquest pas és previ a l'aixecament d'una acta de liquidació que s'ha de determinar en les properes setmanes. Les altes a la Seguretat Social s'estarien fent de forma retroactiva, és a dir, des que el treballador va començar a fer repartiments per Glovo. Per això, l'administració reclamarà a l'empresa les cotitzacions endarrerides del miler de treballadors.

La companyia ha enviat correus electrònics als seus riders indicant que està en desacord amb aquesta decisió i la impugnarà. La companyia ha emès aquest comunicat dient que els missatgers poden impugnar indivudualment la validesa de l'alta, és a dir, que els mateixos treballadors personalment rebutgin la validesa de l'alta.

Més info: Un jutjat de Madrid sentencia que un treballador de Glovo és un fals autònom

Cal recordar que ahir mateix un jutjat de Madrid sentenciava que un treballador de l'empresa era un fals autònom i qualificava com a nul el seu acomiadament. Contràriament a aquesta sentència, un jutjat de primera instància de Madrid va emetre l'any passat una sentència declarant que els riders no tenen relació laboral amb la startup. El jutge en reconeix la independència, perquè la relació entre totes dues parts no presenta les característiques d'una relació laboral, segons es va indicar.

Més informació
"Els repartidors de Glovo no són falsos autònoms"
Els repartidors de Glovo denuncien la companyia
Mensakas recapta prous recursos per llençar la seva app
Avui et destaquem
El més llegit