Els restauradors de la plaça Reial cansats de les contínues inspeccions irregulars

Els empresaris han rebut quatre inspeccions en els últims dos mesos i denuncien que s’està criminalitzant la seva activitat

La plaça Reial de Barcelona | iStock La plaça Reial de Barcelona | iStock

Els restauradors de la plaça Reial de Barcelona han volgut expressar la seva estupefacció i indignació davant la situació que estan vivint des del passat mes d'octubre, quan els seus locals van començar a rebre inspeccions del districte i de la Guàrdia Urbana de forma constant. Segons els portaveus de la plaça Reial, en els últims anys han notat una "manca de diàleg" amb els responsables del districte i no hi ha hagut "interlocució directa amb els operadors". L'octubre passat els restauradors van rebre una inspecció per controlar el nombre de taules a les terrasses i, des de llavors, als mesos de febrer i març van començar a rebre sancions.

L'episodi més tens va arribar el cap de setmana del 8 al 10 d'abril quan, agents de la Guàrdia Urbana van irrompre a la plaça Reial durant el sopar, i van començar a retirar les taules i, en algun cas, fins i tot van fer moure als clients al·legant que les "taules eren il·legals". Els restauradors no van tenir cap més remei que acceptar la situació i, després de presentar al·legacions van poder demostrar que no hi havia cap irregularitat, fins al punt que el 29 d'abril, la Guàrdia Urbana es va disculpar per un malentès entre ordres internes.

Tot i això, l'endemà mateix van tornar a tenir inspeccions massives acompanyades de sancions i obertura d'expedients. Els portaveus expliquen que en aquells casos en què no van poder trobar irregularitats en les taules, els inspectors van obrir expedients per elements suposadament "no autoritzats que ni tan sols estan tipificats a les ordenances municipals". Com a resultat, la majoria de les multes són recorregudes i guanyades, un fet que evidencia que aquestes actuacions poden ser concebudes com un "abús de poder" o fins i tot, prevaricació.

A més a més, apunten que la majoria dels membres de l'Associació d'Amics i Comerciants de la plaça Reial són empreses familiars que porten entre 20 i 65 anys a la plaça, i en tota la seva història mai havien rebut tantes inspeccions com ara.

Avui et destaquem
El més llegit