Les eleccions catalanes no afecten l'economia espanyola
Les eleccions catalanes no afecten l'economia espanyola

El resultat del 21-D no afecta la incertesa de l'economia espanyola

L'índex, que valora diversos aspectes econòmics, va baixar al desembre 14 punts fins a situar-se en els 23, d'una escala que va dels 0 als 200

El resultat de les eleccions catalanes del passat 21 de desembre no sembla haver fet augmentar la incertesa de l'economia espanyola. És la conclusió del darrer informe I3E que elabora l'IESE junt amb l'International Center for Decision Making (ICDM) i que mesura diversos indicadors econòmics, com l'evolució de la borsa, les divises o el preu del petroli.

Les expectatives econòmiques per aquest 2018 tampoc semblen haver fet augmentar aquesta incertesa, que ha baixat en 14 punts respecte el darrer indicador, situant-se en els 23 punts. Tenint en compte que la referència parteix d'una escala que va dels 0 als 200 punts, l'índex corresponent al desembre és notablement baix i molt per sota dels 65 punts que es van registrar al gener del 2017.

L'IESE destaca en el seu darrer informe, que la incertesa sobre la borsa ha baixat en 12 punts, situant-se en els 58 actuals; el neguit respecte el canvi del dòlar a euro també ha baixat en 15 punts, i el del preu del petroli, en cinc. L'indicador referent al deute espanyol (Bono-10) ha baixat en tres punts i està ara mateix a 0.

De fet, destaca el fet que la mitjana al gener del 2017 era de 65 punts, i que l'any finalitzava amb 23. Des de l'agost, amb un petit repunt, l'evolució ha estat a la baixa.

Més informació
La culpa és de l'octubre
Les eleccions entre setmana costaran 230 MEUR extra
Avui et destaquem
El més llegit