Europa reclama legislar per garantir un salari per als becaris

Els eurodiputats aproven una resolució que demana uns estàndards mínims de qualitat per a les pràctiques

El nou becari: adéu fotocòpies, cafès i hores extres | iStock El nou becari: adéu fotocòpies, cafès i hores extres | iStock

El Parlament Europeu ha reclamat a la Comissió Europea que impulsi una nova directiva que garanteixi un salari per a tots els becaris a la Unió Europea i marqui uns estàndards mínims de qualitat per a les pràctiques professionals. Amb 404 vots a favor, 78 en contra i 130 abstencions, el plenari a Estrasburg ha adoptat una resolució que diu que les pràctiques han de tenir normes sobre la seva durada, garantir una remuneració que, com a mínim, cobreixi les despeses bàsiques per viure, i permetre l’accés a protecció social. El text també insta els estats a promoure que les pràctiques siguin accessibles per a persones amb discapacitats o de perfil vulnerable.

Entre altres mesures, els eurodiputats demanen que la normativa europea garanteixi una remuneració als becaris, equipari les condicions laborals a les dels treballadors, preveu contractes amb una duració limitada per evitar que es cobreixi amb becaris llocs de feina que han de ser per a treballadors, i reconeix l’experiència de les pràctiques com a laboral. A més, també es prohibeix exigir experiència laboral prèvia als candidats a una beca. 

Més info: El nou becari: adéu fotocòpies, cafès i hores extres

Segons el vicepresident dels Verds i eurodiputat català Ernest Urtasun, el text “assegura que els becaris siguin tractats i respectats com a treballadors, tenint en compte que tenen uns objectius educatius a assolir i que han de ser tutelats”. Precisament avui es preveu la signatura a l’Estat espanyol de l’estatut dels becaris.

Avui et destaquem
El més llegit