Els salaris a Catalunya augmentaran un 3% aquest 2024

Els sous de Healthcare & Life Science pugen un 29%, seguits de Tax & Legal, Immobiliària i Construcció i Vendes, amb un 14%, segons un informe de Michael Page

Catalunya és un dels mercats laborals de l'Estat amb més estabilitat, amb un 62% de la població ocupada | iStock Catalunya és un dels mercats laborals de l'Estat amb més estabilitat, amb un 62% de la població ocupada | iStock

Catalunya compta amb un dels mercats laborals més estables de l'Estat, amb més de tres milions de persones ocupades, és a dir, el 62% de la població. A més, el passat 2023 es van crear 19.000 noves empreses. Són dades d'un estudi de Michael Page, marca de l'assessoria PageGroup, que pronostica un augment del 3% del salari mitjà al territori durant aquest 2024. Tot i això, la millora de les condicions salarials es produiran de forma desigual als diferents sectors.

En concret, l'Estudi de Remuneració 2024 de Catalunya mostra un repunt del 6% dels processos de contractació gestionats per PageGroup el passat 2023. El nostre territori només presenta 345.000 desempleats i una taxa d'atur del 8,5%, d'acord amb les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), gairebé tres punts per sota de la mitjana estatal. Segons l'informe, els sectors on més van augmentar les contractacions van ser els de Recursos Humans (10%), i Compres i Logística (8%). A l'Estat, l'escenari va ser similar: els mercats que més van créixer van ser Recursos Humans, Healthcare & Life Science i Vendes, amb un augment d'entre el 5% i el 10%.

Catalunya presenta una taxa d'atur del 8,5%, tres punts per sota de la mitjana de l'Estat

L'acceleració del mercat laboral ha provocat també una millora de les condicions dels treballadors. Pel que fa als salaris, Michael Page assenyala que els sectors que més van incrementar els sous el 2023 van ser Healthcare & Life Science, amb un 29%, seguit d'un triple empat a 14% entre Tax & Legal, Immobiliària i Construcció i Vendes.

Nou paradigma laboral

A banda dels salaris, el document també preveu un nou repunt als processos de contractació, al voltant d'entre el 2% i el 4% de mitjana en comparació als del passat 2023. Michael Page estima que els empleats catalans cada cop valoren més la part del sou variable, entre les quals destaquen les assegurances mèdiques i els beneficis físics i mentals. A més, també les assegurances de vida serveixen per atraure i fidelitzar més els treballadors, d'acord amb les conclusions de l'informe.

Els treballadors catalans cada cop valoren més les assegurances mèdiques i de vida

Actualment, la prioritat per als empleats és poder conciliar la feina amb la seva vida personal, fet que augmenta la productivitat al seu lloc de treball. Per la seva banda, les empreses cada cop valoren més la flexibilitat, l'adaptació als canvis i la capacitat d'aprenentatge, així com la influència i la comunicació efectiva.

Més informació
El sou mitjà dels barcelonins puja als 33.837 euros bruts anuals
Pimec proposa condicionar el sou mínim de referència a Catalunya a la mitjana salarial
Els catalans i les catalanes necessiten el 58% del sou per pagar el lloguer
Avui et destaquem
El més llegit