Vídeo | Pitjor salut econòmica, més fraus comptables

Les crisis econòmiques de les darreres dècades han anat acompanyades d'escàndols comptables com Lehman Brothers; quins fraus es produeixen el 2021?

Oriol Amat, rector de la UPF i president de la UPF Barcelona School of Management Oriol Amat, rector de la UPF i president de la UPF Barcelona School of Management

Els cracks a la borsa precedeixen les crisis econòmiques i aquestes coincideixen amb escàndols comptables. Si durant l'esclat de la bombolla immobiliària i les hipoteques subprime Lehman Brothers va ser el gran escàndol, l'actual crisi econòmica derivada de la pandèmia té dos noms propis destacats: Wirecard i Luckin Coffee. Ho explica el rector de la Universitat Pompeu Fabra i president de la UPF Barcelona School of ManagementOriol Amat, en el primer vídeo d'una sèrie de peces sobre finances i economia en col·laboració amb el centre educatiu. 

"Quan l'economia va bé, els resultats empresarials són millors i les empreses poden tendir a aplicar criteris comptables més prudents", indica Amat. Per contra, quan l'economia es deteriora, hi ha companyies que pretenen maquillar els resultats negatius amb criteris comptables menys prudents. És quan la situació de crisi s'allarga que arriben els fraus comptables de mans dels directius "amb estàndards ètics més baixos". La crisi no s'ha acabat, així que atenció a possibles nous fraus comptables.  

Avui et destaquem
El més llegit