Sánchez Llibre "defensa l'indefensable" contra la pujada de l'SMI

El president de Foment del Treball argumenta que no és el moment d'augmentar el mínim salarial, tot i que és "difícil" d'explicar a l'opinió pública

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | EP El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | EP

El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, considera que "no és el moment" per a la pujada de l'SMI a 1.000 euros en 14 pagues plantejat pel Govern de l'Estat. El líder dels empresaris opina que la pujada del mínim salarial espanyol afectarà el sector serveis o l'agrari, que "no estan en condicions d'assumir-ho", tot i que la majoria de sectors, concedeix, sí que es poden permetre apujar les retribucions dels treballadors.

El president de la patronal reconeix, però, que està "defensant una cosa indefensable" de cara a l'opinió pública, ja que és difícil d'explicar a la ciutadania el rebuig a una pujada de 35 euros al mes enmig d'un pic de la inflació, segons ha reconegut a una entrevista a RTVE. Amb tot, considera l'augment de l'SMI una "bona notícia per als treballadors", tot i que no tant pels empresaris.

Per altra banda, el president de Foment del Treball ha celebrat l'ampliació d'un mes dels ERTO anunciada per l'executiu central. Sánchez Llibre considera, així, que algunes activitats econòmiques com la restauració o el turisme es troben en un context "similar" al de les agències de viatges, i considera positiva la seva possibilitat d'acollir-se al mecanisme RED.

Sober la vaga de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant el Mobile World Congress, l'empresari alerta contra "aldarulls i vagues" que puguin posar en risc la renovació del congrés. Sánchez Llibre celebra que Barcelona torni a esdevenir "la capital del món" mentre el saló de la GSMA se celebri a Fira. "És important que el MWC sigui un èxit mundial", afirma el president de Foment, per assegurar el seu retorn a Barcelona més enllà de la fi del contracte el 2024.

Més informació
Govern i sindicats acorden la pujada de l'SMI a 1.000 euros
El govern espanyol allarga fins al 31 de març els ERTO per covid
Convoquen nou dies de vaga als FGC coincidint amb el Mobile World Congress
Avui et destaquem
El més llegit