Els sanitaris que s'hagin de desplaçar a una altra ciutat tindran tren de franc

Renfe ofereix aquestes places gratuïtes durant el període d'estat d'alarma sempre que el viatger pugui acreditar el desplaçament per motius laborals

L'estació de Sants de Barcelona buida durant l'estat d'alarma pel coronavirus | Europa Press L'estació de Sants de Barcelona buida durant l'estat d'alarma pel coronavirus | Europa Press

El personal sanitari que s'hagi de desplaçar a una altra ciutat per motius laborals segons l'evolució del coronavirus tindran tren de franc. Renfe ha llançat una oferta de places gratuïtes per a metges, ATS, personal d'infermeria i de laboratori, que tindran accés a l'alta velocitat, la llarga i mitja distàncies, i l'Avant de manera gratuïta mentre duri l'estat d'alarma. 

Aquests viatges només seran de franc en el cas que el professional s'hagi de desplaçar a una altra ciutat per cobrir necessitats de personal a un centre sanitari diferent al seu. A més, la persona que vulgui acollir-se a aquesta campanya haurà de presentar un carnet del col·legi professional corresponent, una tarjeta d'identificació del seu centre habitual o un certificat que hagi expedit el centre de destinació que motiva el desplaçament.

Més info: "Sempre hi ha llum al final del túnel"

Els treballadors sanitaris podran rebre el seu bitllet gratuït als centres de servei de les estacions, als controls d'accés o, si les estacions no disposen d'aquests serveis, a través de l'interventor del tren. Llavors, se'ls assignarà una plaça al tren que compleixi amb les mesures i distàncies de seguretat, segons ha indicat Renfe a través d'un comunicat.       

Més informació
Renfe redueix més l'oferta de Rodalies durant l'estat d'alarma
En marxa la venda de bitllets de Renfe del nou pla de transport
Avui et destaquem
El més llegit