En marxa la venda de bitllets de Renfe del nou pla de transport

El nou pla de transport suposa l’anul·lació de tota la seva oferta de serveis comercials AVE i Llarga Distància i Avant

Els AVEs de Renfe. | iStock Els AVEs de Renfe. | iStock

Renfe ha començat la venda de bitllets derivada del nou pla de transport dissenyat per la companyia, en el marc de les condicions decretades pel Govern espanyol en la declaració de l’estat d’alarma, segons informen en un comunicat.

Més info: Renfe permet fer canvis i anul·lacions sense cost als clients pel coronavirus

El nou pla de transport, que entra avui en vigor, ha suposat l’anul·lació de tota la seva oferta de serveis comercials AVE i Llarga Distància i Avant, i la seva substitució per una altra oferta que s’ajusta a l’aplicació de de la normativa contemplada en el Reial Decret d’estat d’alarma aprovat el passat dissabte pel Consell de Ministres amb motiu de l’epidèmia de coronavirus.

Aquest nou pla de transport amb restricció de l’oferta tindrà una durada inicial de 15 dies coincident amb el període de l’estat d’alarma. Renfe retornarà íntegrament l’import dels bitllets a tots els viatgers que tinguessin previst viatjar en aquests dies i posarà a la venda les places del nou pla de transport establert en funció de les reduccions decretades per l’Executiu.

D’aquesta manera, els serveis d’Alta Velocitat, Llarga Distància i Avant es redueixen al 50% i només es posen a la venda un terç de les places disponibles en cada tren, per a mantenir la distància de seguretat entre els viatgers. Mentrestant, els serveis de Rodalies de Catalunya l’oferta serà del 100% per garantir les indicacions d’ocupació marcades per les autoritats.

Tots els bitllets que es posen a la venda des d’avui són de classe única i no tenen adjudicada plaça en el procés de venda. A tots els viatgers se’ls informarà a l’hora de realitzat el check-in de la plaça que se’ls hi assigna en funció de les distàncies de seguretat que han de mantenir durant el viatge.

Més informació
'Delivery' sense cost per als herois de la crisi del coronavirus
L'Estat mobilitza 200.000 milions d'euros per pal·liar l'impacte del coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit