Recompensar els sanitaris fomentant el turisme i el comerç

La campanya vol servir per reactivar el comerç i el turisme local creant un nou circuit econòmic amb vals moneders

El personal sanitari s’ha d’inscriure al web de la campanya | Cedida El personal sanitari s’ha d’inscriure al web de la campanya | Cedida

Recompensar l’esforç del personal sanitari i alhora reactivar turisme i comerç local. Aquest és l’objectiu de la campanya www.recompensemelssanitaris.cat, una iniciativa que impulsa i coordina Fent País amb la col·laboració de FemTurisme.cat, VIA Empresa i altres mitjans de comunicació i organismes públics, en la què ja s’hi han sumat més de 140 establiments turístics i petits productors del territori que donen les seves experiències. També s’hi han adherit entitats, portals web, organismes públics i mitjans de comunicació.

Entre les més de 150 propostes de petit format que es poden realitzar a Catalunya, s'hi troben visitar una eco-granja, dormir en una casa rural, navegar amb veler, una ruta cultural guiada o un tast de vins. Els mecenes gaudeixen d’una experiència a canvi de fer una aportació econòmica a través de la plataforma Goteo.org. Els col·laboradors que ofereixen aquestes experiències cedeixen el 100% del cost a la campanya solidària i la recaptació final es convertirà en vals moneders per al personal sanitari que només podran gastar en turisme i comerç local.

El personal sanitari s’ha d’inscriure al web de la campanya, prèvia identificació amb el carnet col·legial o el carnet identificador del centre sanitari.

A banda de recompensar l’esforç del personal sanitari, la campanya vol servir per reactivar comerç i turisme local creant un nou circuit econòmic. El personal sanitari que rebi els vals moneders només els podrà bescanviar en petits establiments turístics i comerç local i, en el moment en què un d’aquests receptors vulgui ingressar els vals moneders al seu compte corrent, rebrà una penalització. Així, es vol afavorir la circulació de diners entre les empreses del circuit.

Avui et destaquem
El més llegit