Sanitat fixa un preu màxim pels tests d'antígens: 2,94 euros

Quins preus han establert altres països de la Unió Europea?

La mesura entrarà en vigor aquest dissabte | iStock La mesura entrarà en vigor aquest dissabte | iStock

La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIMP) ha acordat per unanimitat que el preu màxim de venda dels tests d'antígens d'autodiagnòstic serà de 2,94 euros. "Aquest preu, per sota dels tres euros, s'aplicarà a tots els tests d'antígens d'autodiagnòstic de venda en les oficines de farmàcies", ha anunciat Carolina Darias, ministra de Sanitat, especificant que la mesura entrarà en vigor dissabte.

A Europa, cada país ha trobat la seva pròpia recepta. De fet, encara són pocs els països que han regulat els preus dels tests. Portugal l'ha fixat en 2,10 euros a la farmàcia. França a 1,95 euros al supermercat, 6 euros a la farmàcia i gratuït per les persones vacunades. Regne Unit, en canvi, els ofereix de manera gratuïta. En l'altre extrem està Itàlia, que va fixar màxim de quinze euros. Alemanya, en canvi, no ha regulat els preus dels tests, que de mitjana es venen a tres euros, però ofereix proves gratuïtes a centres autoritzats.

Paral·lelament, la Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat les dosis de reforç de la vacuna contra la COVID-19 a totes les persones majors de 18 anys. Amb aquest anunci, amplia la base que fins a dia d'avui només implicava als majors de 40 anys. 

Més informació
Cellnex i Unicef s'alien en la distribució de vacunes contra la covid
La creixent motivació econòmica de les restriccions Covid
Avui et destaquem
El més llegit