Sant Quirze estudia suprimir la seva part del mercadet de la Zona Hermètica i Sabadell s’hi oposa

L’Ajuntament de la cocapital vallesana remarca que el mercat ambulant dinamitza l’economia local des de fa 25 anys

Sant Quirze estudia suprimir la seva part del mercadet de la Zona Hermètica i Sabadell s’hi oposa | iStock Sant Quirze estudia suprimir la seva part del mercadet de la Zona Hermètica i Sabadell s’hi oposa | iStock

Polèmica entre els ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Sabadell sobre la supressió parcial del mercadet de la Zona Hermètica. El govern de Sant Quirze està estudiant no renovar la llicència a les 150 parades que cada diumenge se situen al seu terme municipal, segons informació avançada pels propis marxants al Diari de Sabadell. Fonts municipals detallen a l'ACN que s'han establert "espais de treball" amb ells sense que es pugui concretar encara cap mesura. Amb tot, la situació no agrada l'Ajuntament de Sabadell, que lamenta que no se'ls hagi informat i insta Sant Quirze a renovar les llicències. Sabadell remarca que el mercadet dinamitza l’economia local des de fa 25 anys i avisa que no està disposat a acollir al municipi més parades.

El consistori de la cocapital vallesana ressalta que el mercadet dels diumenges a la Zona Hermètica "és un dels més populars" de la comarca i li demana a Sant Quirze que mantingui la seva part tal com està ara.

El govern de Sant Quirze està estudiant no renovar la llicència a les 150 parades

En un comunicat emès, l'Ajuntament de Sabadell diu que Sant Quirze planteja un trasllat de les parades i li demana "que no vulgui traslladar una problemàtica aliena a la ciutat". En aquest sentit, assenyala que assumir les parades requeriria obrir un concurs públic que no garantiria una solució immediata. "Fer-ho d'una altra manera, seria prevaricar", etziba el consistori.

La possible supressió de les parades de Sant Quirze va transcendir a través dels marxants afectats, que van fer-ho públic al rotatiu sabadellenc. L'Ajuntament de Sabadell diu que Sant Quirze estudia no renovar les concessions perquè el desplegament del mercat és deficitari pel municipi, ja que els ingressos de les taxes que paguen els marxants no cobreixen les despeses de neteja i vigilància.

Els ingressos de les taxes que paguen els marxants no cobreixen les despeses de neteja i vigilància

Sabadell critica aquest argumentari i apunta que "un dels objectius de l'administració municipal és vetllar pel benestar de la ciutadania, i això implica promoure l'ocupació, com fa el mercadet".

Més informació
Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès, entre els deu municipis amb més renda per habitant
Avui et destaquem
El més llegit